Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

barbecue-recepten-en-tips

Barbecue; Recepten en Tips

De Lekker Tafelen barbecue special staat boordevol heerlijke inspiratie. Onze interpretatie van de barbecue is: “less is more” Koop goede producten, dan ben je al op de helft. Kies eens anders dan een kant-en-klaar pakket. Varieer met vlees, vis, aardappelen, groenten en fruit. Pimp je barbecue met verse bijgerechten. Kortom, we gaan er gewoon weer een feestje van maken!

De beste kwaliteit vlees

Vlees…. de basis van het barbecueën. Steeds vaker zoeken we andere alternatieven, maar het echte barbecue genot begint voor velen toch echt bij vlees. Kwaliteit is daarbij de belangrijkste factor. Wie kiest voor kant-en-klare oplossingen koopt vaak water en vlees dat zwemt in z’n marinade. De liefhebber van een goede barbecue marineert zijn vlees liever zelf. We willen weten wat er onder die marinade zit. Er is ook een duidelijke trend waarneembaar naar grotere stukken vlees op de barbecue. We kiezen zelfs steeds vaker voor bijzondere stukken “vergeten” vlees.

barbecue-vlees-recepten

Barbecue recepten met vlees

Bekijk hier nog meer barbecue recepten met vlees

Barbecue vlees online bestellen

Barbecue vlees online bestellen bij Slagerij Spoelder.

Barbecue recepten - Grote stukken vlees

Grote stukken vlees met heftige smaken

Barbecue recepten - vlees - spiezen

Spiezenfeest; Gloeiend lekker

Barbecue recepten - Perfecte spareribs van de BBQ

Perfecte spareribs van de BBQ

Barbecue recepten - Leg eens een ander stukje vlees op de barbecue

Leg eens een ander stukje vlees op de barbecue

groenten-grillen-barbecue

De 10 lekkerste groenten om te grillen

Natuurlijk krijgen we nog een heerlijke zomer, tenminste als de weermannen en weervrouwen de juiste voorspellingen doen. En dat betekent dat er nog heel wat barbecueplezier op komst is. Lekker Tafelen zet de 10 lekkerste groenten om te grillen op een rij.

Grill de groenten het liefst op houtskool om er de meest optimale smaak uit te halen. Natuurlijk kun je ze ook grillen op een gas- of elektrische barbecue, maar verse groenten op een houtskoolvuur is echt smaakvoller.

Loop vandaag nog bij de groenteman binnen voor de grilltoppers van dit seizoen. Kies voor stevige groenten die ook blijven liggen op de grill. Kies voor groenten die niet te zacht worden en kies vooral voor echt lekker vers!

Bekijk ze hier alle tien

Do’s en don’ts bij het barbecueën

Handige tips vooral als je de barbecue niet dagelijks aansteekt.

Bekijk onze barbecue tips hier

bananenboot (9)

Fruit op de barbecue

Zelfs je dessert kan van de barbecue komen. Probeer het eens. Vooral voor kinderen is het een heerlijke afsluiter van je tuinparty.

Bekijk hier de fruit recepten voor de barbecue

 

Cook&Co Kookwinkels

barbecue-recepten-kruidenolie-verse-kruiden

Verse kruiden voor de barbecue

Als je er dan een feestje van maakt, dan horen er natuurlijk verse kruiden bij. Hobbykoks zetten hun barbecue naast de kruidentuin. Je plukt zo je verse kruiden om ze vervolgens te gebruiken in olie, marinades, kruidenboters of om net je gerecht even die kleine finishing touch te geven.

Lees ook onze tips onderaan deze pagina voor het zelf maken van sauzen en marinades.

kruiden barbecue

Verse vis; Dat smaakt top van de grill

Verse vis wordt steeds populairder op de barbecue. Waar het vroeger ophield met een stukje zalm in aluminiumfolie gaan we tegenwoordig de strijd aan met complete visroosters en vistangen. Lekker Tafelen helpt je graag aan de nodige inspiratie.

barbecue-vis-recepten-visrecepten

Vis recepten voor de barbecue

Bekijk hier nog meer barbecue recepten met vis

Barbecue recepten - Tips voor het bereiden van vis op de barbecue

Tips voor het bereiden van vis op de barbecue

Verse zalm

Verse vis online bestellen, ook voor de barbecue! Vis-Winkel-Online.nl

Barbecue sauzen zelf maken

 

BBQ-Sauzen: De klassiekers

Bij zo’n lekker stukje vlees vis of zelfs groente van de barbecue horen natuurlijk lekkere verse sausjes. Als je een gemiddeld barbecuefeestje neemt dan staan er vaak een aantal klassiekers. En waarom ook niet. Klassiekers zijn niet voor niet klassiekers geworden.

Sauzen als compliment!

Sausjes bij de barbecue zijn er om de smaak van het vlees, de vis of die heerlijke gegrilde groente nog meer te laten spreken. Ze moeten een compliment zijn voor je hamburger, je spiesje of dat grote stuk vlees. Een goede saus overheerst niet en is in balans met jouw gegrilde zaligheid. En deze klassiekers hebben zich keer op keer bewezen.

Naar de barbecue sauzen

Staat je saus niet tussen de klassiekers? Hier vind je er nog veel meer.

Barbecue recepten - Marineren

 

Marineren voegt iets toe

Marineren is het op smaak brengen van een product. Ja, dat kennen we toch allemaal. Gemarineerde speklappen enzo. Klopt, zo doet je slager dat. Maar marineer je ook wel eens zelf? Nee, dat is bewerkelijk, moet je niet doen! Nou, misschien kunnen wij je het tegendeel bewijzen.

Eigenlijk is marineren het product aanpassen aan je eigen smaak. Natuurlijk zijn daarbij een aantal basis principes van toepassing. Als je echter die basisprincipes eenmaal kent is er niets leuker en smakelijker dan het zelf marineren van je vlees, vis, kip of je groenten.

Belangrijk is dat je weet wat je nou eigenlijk aan het doen bent. Een marinade bestaat (bijna) altijd uit een combinatie van verschillende vloeistoffen en kruiden. Olie kom je veel tegen in marinades. Vooral omdat olie er voor zorgt dat de marinade ook echt hecht aan je product. Daarnaast zijn wijn en azijn veel voorkomende marinade ingrediënten.

Lees hier meer over het marineren van vlees, vis en groenten

Barbecue recepten - Bijgerechten

Bijgerechten voor de barbecue

Teveel vlees consumeren is hartstikke uit. Kies liever voor een goed stuk vlees en vul je maaltijd aan met één van deze bijgerechten.

Naar de recepten

Barbecue recepten - Salades

Verse Homemade Salades

Salades passen in de tijd waarin we ook graag de barbecue aansteken. Het zomergevoel, buiten eten, light eten, leef je uit met deze recepten.

Naar de salades

Barbecue recepten - Zomerdrankjes

Drink er iets lekkers bij

Je kunt natuurlijk een fles cola open trekken. Wij hebben daar echter hele andere ideeën over. Neem een mooie wijn, een zomerbier of één van deze zomerse drankjes

Zomerdrankjes

Barbecue uitdaging voor jou

Mogen we jullie uitdagen om al jullie barbecue favorieten hieronder aan onze lezers te vertellen? Wat rijg jij aan een spies, wat is het geheime recept van jouw barbecue sausje, of wat is je ultieme tip voor een heerlijke zomerse salade. We zijn heel benieuwd wat jullie inspireert!

 


Meer over vergelijkbare onderwerpen
campinghittegolfzomer
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...