Veel Nederlanders blijven geloven in, of kiezen voor de mixen die fabrikanten op de markt brengen om een pasta op tafel te zetten. Zonder deze mixen eet je echt een betere pasta en dat is zeker niet duurder. Hou het puur, hou het simpel en geniet meer.
- 400 gram tagliatelle
- 200 gram parmezaanse kaas
- 400 gram cherrytomaatjes
- 1 bosje basilicum
- 2 tenen knoflook
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel suiker
- zout en peper
Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Pers de teentjes knoflook uit. De basilicum even wassen en goed droog schudden. Leg een beetje apart om straks te garneren en hak de rest van de basilicum in grove snippers. Meng de olie met de tomaatjes, de basilicum en de uitgeperste knoflook. Breng op smaak met zout, peper en een snufje suiker.
Kook de tagliatelle zoals de verpakking dat aangeeft. Giet de gare tagliatelle af, niet afspoelen!!! en doe de pasta nog even terug in de warme pan. Meng er de dressing en een flink deel van de parmezaanse kaas door. Doe de pasta dan over in een serveerschaal (liefst een warme schaal) en garneer met de achtergehouden basilicum en de overige parmezaanse kaas.
Natuurlijk kun je ook kiezen voor snoeptomaatjes, honingtomaatjes of bijvoorbeeld een mix van rode- en gele tomaatjes.