Wil je nou eens echt de Spaanse keuken proeven en toch niet te ingewikkeld doen? Maak dan eens deze spaghetti alla marinara. Het lekkerst is dit klassieke pastagerecht met mosselen in de schelp. Het kan ook bereid worden met gepelde mosselen. Maak dan wel eerst de saus en laat ze er alleen in warm worden.
-
1 kilo mosselen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, in heel dunne ringen
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1/2 rode Spaanse peper, fijngehakt
- 1/2 dl. witte wijn
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 200 gram spaghetti
- peper, zout
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Spoel de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de open en kapotte exemplaren.
Fruit in een ruime braadpan de ui, de knoflook en de rode peper zachtjes 4 minuten in de olie. Voeg de wijn en de mosselen toe. Kook de mosselen, afgedekt, in ca. 8 minuten gaar. Schep de mosselen uit het vocht. Voeg de tomaten toe en breng alles aan de kook. Kook het mengsel in tot een dikke saus. Haal de helft van de mosselen uit de schelp. Doe alle mosselen in de saus en laat ze warm worden. Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzing op het pak gaar. Giet af en schep de spaghetti met aanhangend vocht door de saus. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi het geheel met peterselie.
Keuken: Spanje
Helaas correspondeert het plaatje niet met het recept. Waar is de inktvis in het recept?
Inderdaad Birgit, het recept staat al een tijdje op Lekker Tafelen en we moeten deze maar eens voorzien van een nieuwe en juiste foto.