Je hebt sandwiches en sandwiches. Dit zijn echter bijzondere sandwiches. De prachtige en smaakvolle combinatie van roomkaas, aardbeien en kip maken ze tot een topper voor de zomerse lunch en een favoriet voor je picknickmand.
- 4 kipfilets a 125 gram
- zout en peper
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels groene peperkorrels
- 2 takjes basilicum
- 200 gram roomkaas
- 4 blaadjes rode sla
- 250 gram Hollandse aardbeien
- 8 sneetjes volkorenbrood
- houten satéstokjes
Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Verhit wat olie in een pan en braad hierin de kipfilets in ca. 15 minuten goed gaar. Hak de groene peperkorrels grof, was de basilicum en schud goed droog. Rits de blaadjes eraf en hak deze fijn. Roomkaas met wat peper en de basilicum mengen en met zout op smaak brengen. De sla wassen en droogschudden. Aardbeien wassen en in plakjes snijden. De sneetjes volkorenbrood in een broodrooster bruin bakken. Bestrijk de sneetjes brood met de roomkaas. Snijd het vlees klein en verdeel over de helft van de sneetjes geroosterd brood. Verdeel ook de aardbeien en de sla er over. Dan afdekken met de overige sneetjes brood, diagonaal halveren en vastzetten met de satépennen.