Een heerlijk stuk vlees is vaak het hoofdbestanddeel van je maaltijd. Als je dit gerecht maakt is de rosbief dominant aanwezig. Een salade en wat kriel erbij maakt het geheel af. Bovendien is rosbief lekker mager vlees, dus voor je dieet hoef je het niet te laten. Eet smakelijk!
- 1 1/2 kilo rosbief
- 5 teentjes knoflook, in plakjes
- 12 toefjes rozemarijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 750 gram-1 kg kleine sjalotjes
- 4 deciliter vleesfond
- 50 gram boter of margarine
- zout, peper
Oven voorverwarmen op 240 C. Rosbief op 12 plaatsen ondiep insnijden en daarin plakjes knoflook en toefjes rozemarijn steken. Rosbief in braadslede leggen en met olijfolie bestrijken. Rosbief in midden van oven zetten en +- 10 min braden. Oven terugschakelen naar 200 C. Sjalotjes rondom rosbief leggen en nog +- 30 min braden. Het vlees tussentijds regelmatig met olijfolie bestrijken. Fond verwarmen en in braadslede schenken. Rosbief nog +- 1 uur braden en regelmatig met braadvocht bedruipen. Uit braadslede nemen en +- 10 min in aluminiumfolie laten rusten. Sjalotjes uit braadvocht scheppen. Braadvocht zeven en vet eraf scheppen. Boter in klontjes door braadvocht scheppen en saus met zout en peper op smaak brengen. Rosbief in plakken gesneden serveren met saus, gebakken sjalotjes en geroosterde aardappelen.