Rode wijn marinade


Deze marinade smaakt heerlijk bij een flinke steak of bij wild.

  • 1 dl rode wijn
  • 2 eetlepels rode port
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepels gedroogde tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel suiker

Doe alle ingrediënten in een steelpan. Breng het geheel aan de kook. Schenk daarna in een schaal en laat afkoelen. Leg het rundvlees of wild in de marinade. Laat minimaal 12 uur marineren. Laat het vlees voor gebruik goed uitlekken en bestrijk het voor het bakken nog even met olie.


Meer over vergelijkbare onderwerpen
sauzen
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*