Oma maakte altijd groentesoep, dit is ook groentesoep maar dan anders. Lekker, fris, met een stevig winters accent.
- 1/2 rode kool
- 500 gram aardappelen
- 2 grote uien
- 2 appelen
- mespuntje kummel
- 30 gram boter
- zout en peper
- 2 liter water
- 1 eetlepel azijn
Pel de uien, was ze en snijd ze klein. Verhit de boter en fruit hierin de ui glazig. Was de rode kool en snijd deze klein. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in gelijke stukken. Meng de rode kool, de aardappelen en de uien in een ruime pan. Voeg een mespuntje kummel en peper en zout naar smaak toe. Giet er het water bij en laat het geheel een uurtje koken. Voeg op 3/4 van de kooktijd de appel in kleine stukjes toe. Doe er een scheutje azijn bij zodat de kool mooi op kleur blijft. Als alles gaar is pureert u het geheel met behulp van een staafmixer.