Een prachtige combinatie, zowel qua kleur als qua ingrediënten. Dit is genieten van verse producten met een grote G.
- 3-4 plakjes bladerdeeg
- 150 gram broccoli, roosjes
- 1 blikje zalm
- 2 eieren
- 1/2 dl room
- 50 gram geraspte kaas
- peper & zout
Rol het deeg uit tot 1 grote lap en bekleed een ingevette quichevorm van circa 18 cm doorsnede. Kook de broccoliroosjes 3 minuten in kokend water en laat goed uitlekken. Maak de zalm schoon en verdeel in grove blokken. Leg de broccoli op het deeg en verdeel de zalm ertussen. Klop de eieren met de room, kaas, peper & zout los en schenk erover. Bak de taart in circa 25 minuten in een oven van 180 graden C. goudbruin en gaar.
Ik heb deze quiche gisteren gemaakt, hij was erg lekker. Heb er wel wat uitjes aan toegevoegd en de verhoudingen iets aangevuld, anders was het te weinig voor mijn springvorm. Helaas is het eier-room mengsel niet helemaal stijf geworden, was nog een beetje vloeibaar toen ik het ging snijden. Verder erg lekkere smaken!!