Een pittige licht zoete oosters getinte marinade die het best smaakt met lamsvlees en varkensvlees. Door de toevoeging van pindaolie, ook wel Arachideolie genoemd wat hoge temperaturen kan hebben maakt het deze marinade uitermate geschikt om te grillen. Deze olie is gewoon te verkrijgbaar bij de supermarkt en heeft een licht nootachtige smaak. Deze marinade heeft als eigenschap dat het op de grill zorgt voor een smeuig maar toch krokante korst . Misschien heb je het ooit geproeft in de Chinese keuken?
- Half kopje soja saus
- Kwart kopje wijnazijn
- Halve eetlepel pinda olie
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel sambal oelek
- 4 teentjes knoflook
Doe de soja saus de wijnazijn, olie, honing en sambal in een middelgrote kom. Pers de knoflook nu fijn en voeg dit toe. Roer het geheel goed door elkaar. Eenvoudig en goed te bewaren in een luchtdichte weckpot op een droge koele plaats.
Smeer de marinade minstens 2 uur van te voren goed in aan beide kanten van het vlees, zodat de smaken goed inwerken.