Lichte zomerse salade met verse abrikozen – Koken met verse ingrediënten wordt vaak als lastig en tijdrovend gezien. Jammer! Want dat is echt niet altijd het geval. Natuurlijk, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar je kunt het jezelf dus ook makkelijk maken.
Vandaag slaan we het koken over
Ja, je leest het goed, we slaan het koken over. Maar we gaan natuurlijk wel aan de slag met volop verse ingrediënten. Neem een handvol rucola, wat gedroogde ham, een bol mozzarella, wat verse abrikozen en je maakt in een handomdraai (20 minuutjes) een fantastische en kleurrijke salade.
Met vrienden genieten van een salade met verse abrikozen
Je beste vrienden komen ook tijdens een onweersbui, maar de meeste vrienden komen met mooi weer. Herken je dat? Het lastige is dat jij met stralend zomerweer geen zin hebt om de keuken in te duiken. Je wilt lekker tafelen, maar het gewoon makkelijk houden. Maak dan een salade met verse abrikozen, rucola, mozzarella, gedroogde ham. Klop er een dressing bij, strooi er wat geroosterde pijnboompitten over en serveer met een knapperig volkoren broodje.
Van al die mooie kleuren en smaken krijg je trek
Juist in de zomermaanden maak je deze salade met verse abrikozen. De salade is een prachtig spel van verschillende kleuren, smaken en texturen. Doe dat eens niet zoals gewoon in een kom, maar leg het, zoals op de foto, op een plank. Want wij kunnen garanderen dat de mensen die komen lunchen trek krijgen van de salade.
Mozzarella, voor de pizza, de pasta en de salade
Op de pizza, in de salade, ook jij eet ongetwijfeld wel eens mozzarella. Maar wat weet je eigenlijk van dit bekende Italiaanse kaasje?
Verse abrikozen: fluweelzacht en prachtig van kleur
De prachtige kleur en de heerlijke friszure smaak van verse abrikozen maakt van zowel zoete als hartige gerechten een ware smaaksensatie.
Heerlijke recepten met rucola
Rucola is meer dan alleen sla, diverse recepten met rucola bewijzen dat sla je gerecht net dat beetje extra geeft.
Salade met verse abrikozen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 of 2 verse abrikozen
- handje rucola
- 3 plakjes lekkere gedroogde ham
- 1 bolletje mozzarella of een paar kleine bolletjes mozzarella
- pijnboompitjes
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel honing
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de salade met verse abrikozen:
Scheur de mozzarella in stukken of snijdt de bolletjes doormidden. Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan kort totdat ze beginnen te verkleuren, dit komt de smaak ten goede. Pas op dit gaat erg snel. Haal ze dan ook direct uit de pan zodra ze beginnen te verkleuren.
Maak een dressing door de honing in de citroen op te lossen, doe er de peper, zout en de olie bij en klop goed door tot de dressing zich goed mengt. Verdeel de rucola op een bord.
Draai van de ham ‘roosjes’ door ze dubbel te vouwen in de lengte en er een draai aan te geven. Leg de ham verdeelt over de rucola.
Snijdt de abrikozen doormidden en smeer de snijkant in met olie. Verwarm een grillplaat voor en leg de abrikozen met de snijkant op de grillplaat. Gril ze 2-3 minuutjes, haal ze uit de pan en snijd ze nog 1 maal doormidden. Verdeel de abrikozen ook over de sla. (samen met de mozzarella) Leg ook de mozzarella erbij en strooi er wat pijnboompitjes overheen. Druppel er vlak voor het serveren 1-2 eetlepels dressing over naar smaak.
Erg lekker met een hard broodje of een snee geroosterd brood.
Tafel lekker !!