Kerriesoep met kipfilet

  • 150 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 25 gram bloem
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1/2 liter kippenbouillon
  • 1/8 liter witte wijn
  • 1/8 liter room
  • zout, peper
  • 1 theelepel suiker

Snij de kipfilet in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Verhit de olie en bak hierin de kipblokjes rondom bruin. Doe de uisnippers erbij en bak deze mee tot glazig. Voeg de bloem erbij en bak deze al roerend 2 minuten mee. Kerriepoeder erbij en 1 minuut meebakken. Al roerend kippenbouillon, witte wijn en room toevoegen. Op smaak maken met zout, peper en wat suiker. ± 10 minuten zachtjes laten koken.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!


Meer over vergelijkbare onderwerpen
kipfiletsuikeruiwijnzonnebloemolie

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*