Kalkoen met kerst? Pure nostalgie, en met deze receptuur kun jij dat ook. Koop de allerbeste kalkoen en vier een grandioze kerst.
Kalkoen met Kastanjevulling en Prosciutto
- 125 gram fijngehakte prosciutto
- 300 gram halfom gehakt
- 300 gram kipgehakt
- 2 eieren
- 125 ml slagroom
- 200 gram kastanjepuree
- 1/2 theelepel gedroogde salie
- cayennepeper
Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix alle ingrediënten in een grote kom. Breng eventueel op smaak met nog wat peper en zout. Vul de kalkoen met de vulling en bind deze dicht met een stuk rolladetouw. Je kunt de kalkoen zelf eventueel nog op smaak brengen met kruiden en specerijen naar keuze. Wrijf de kalkoen in met boter en leg deze in een braadslee met de borst naar boven. Braad de kalkoen in circa 3 tot 3,5 uur gaar tot een kerntemperatuur van circa 80 graden, gemeten in het dikste gedeelte van de poot.