Kalfslappen, niet het meest gegeten stukje vlees in de wereld. Maar voor het geval je dit nog niet wist, het is perfect vlees om te stoven.
Kalfslappen worden van verschillende delen van het kalf gesneden, zoals de borst, hals of schouder en zijn eigenlijk alleen geschikt voor stoofschotels.
- 1 ui, gesnipperd
- 4 kalfslappen
- zout en peper
- 1 dl. zure room
- 1 glas witte wijn
- 1 eetlepel tomatenpuree
Fruit een gesnipperd uitje in 5 eetlepels olie. Wrijf 4 kalfslappen in met zout en peper en bak ze in de olie aan beide kanten bruin. Haal van het vuur en doe er 1 dl. zure room bij. Zet de deksel schuin op de pan en laat 15 minuten smoren. Strooi wat bloem over het vlees, voeg een glas witte wijn toe en wentel het vlees door het stoofvocht. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe, verdund met 2 eetlepels water, en laat de kalfslappen nog 45 minuten zachtjes stoven.