Italiaans gemarineerde kip shaslicks. Een stukje malse kip is altijd lekker bij groot en klein. Lekker gemarineerd op Italiaanse wijze afgewisseld met verse groente. De zelfde procedure kan ook met ander vlees, zie beschrijving. Heerlijk roosteren op de barbecue, niet te lang, en erg lekker met vers brood, frietjes, frisse salade en/of Aioli, Tzaziki.
- 600 gram kipfilet
- 2 uien
- Kastanje champignons
- 1 rode puntpaprika
- Cherry tomaten
- Zeezout
- Zwarte peper
- knoflookpoeder
- 2 t Italiaanse kruiden
- 2 t salie
- 1 ½ t paprikapoeder pikant
- ½ t chilipoeder
- Olijfolie (classico)
Snijd de kipfilet in flinke brokken (niet te klein). Snijd de puntpaprika en flinke stukken, halveer cherry tomaten en snijd de champignons door de helft. Peper, zout en knoflookpoeder op de kipfilet, goed roeren, giet er flink olijfolie overheen. Overige kruiden toevoegen en weer goed doorroeren. Zorg voor flink wat olijfolie. Gekruide kipfilet afdekken en een nachtje laten intrekken in de koelkast. Houten satéprikkers nemen, even voor weken in koud water, en gemarineerd vlees erop prikken afgewisseld door de groente. Smeer er dan met een keukenkwastje overgebleven marinade over. Leg de sticks op de barbecue en rooster ze lekker gaar. Echt heel lekker. Je kan hetzelfde doen met hamlappen, varkenshaas of lamsvlees. Als je geen barbecue hebt kan dit ook prima onder de grill of in een grillpan. Lekker met brood, salade of frietjes en uiteraard met knoflooksaus (Aioli) en/of Tzaziki.