Hummus, homemade

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Hummus, homemade

Hummus is een dip van kikkerwerten met sesampasta uit de Mediterrane keuken. Vooral de Grieken en Libanezen zijn er dol op. Serveer de hummus met stukjes brood of met rauwe groenten.

  • 400 gram kikkererwten, geweekt of uit blik
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels sesampasta (tahini)
  • 2 eetlepels olijfolie extra vièrge
  • peper, zout
  • 1 takje peterselie

Pureer voor de hummus de erwten met de knoflook, het citroensap, het paprikapoeder, de sesampasta en 1 eetlepel olijfolie in de keukenmachine tot een mooi egaal mengsel. Voeg eventueel nog een scheutje water toe en breng op smaak met zout en peper. Doe de puree over in een schaaltje, besprenkel met de rest van de olijfolie en garneer met peterselie.

Laat de hummus vervolgens nog minstens een uur staan zodat de smaak zich optimaal kan ontwikkelen.

Keuken: Grieks, Libanees, Mediterraan


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety