Honingkoekjes

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Honingkoekjes

Heb je wel eens een lekker koekje op de ontbijttafel gezet? Deze honingkoekjes lenen zich daar prima voor. Erg lekker bij een kommetje yoghurt of een vers glas jus d’ orange.

Lekker Zelfgebakken

  • 150 ml honing
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram roomboter
  • 1 ei
  • 3 ml vanille extract
  • 250 gram zelfrijzende bloem
  • snufje gemberpoeder
  • snufje nootmuskaat

Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe honing, roomboter en suiker in een steelpannetje en zet op half hoog vuur tot de suiker is opgelost. Laat even afkoelen.
Meng het ei met de vanille, de gember en het nootmuskaat en roer dit door de honing.
Meng er nu met een garde langzaam de bloem door. Meng tot een beslag ontstaat dat net van je lepel afdruipt.
Verdeel het deeg over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de honingkoekjes een kwartiertje in de oven tot ze mooi lichtbruin of goudkleurig zijn. De koekjes mogen van binnen nog net zacht blijven.

Tip:
In plaats van de gember en de nootmuskaat kun je ook speculaaskruiden gebruiken.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Koek en gebak

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas   0

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas Het aspergeseizoen is weer geopend, dus we kunnen weer volop genieten van het witte en groene goud! Persoonlijk vind ik de groene asperges het lekkerst, [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety