Honingkoekjes

Honingkoekjes

Heb je wel eens een lekker koekje op de ontbijttafel gezet? Deze honingkoekjes lenen zich daar prima voor. Erg lekker bij een kommetje yoghurt of een vers glas jus d’ orange.

Lekker Zelfgebakken

  • 150 ml honing
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram roomboter
  • 1 ei
  • 3 ml vanille extract
  • 250 gram zelfrijzende bloem
  • snufje gemberpoeder
  • snufje nootmuskaat

Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe honing, roomboter en suiker in een steelpannetje en zet op half hoog vuur tot de suiker is opgelost. Laat even afkoelen.
Meng het ei met de vanille, de gember en het nootmuskaat en roer dit door de honing.
Meng er nu met een garde langzaam de bloem door. Meng tot een beslag ontstaat dat net van je lepel afdruipt.
Verdeel het deeg over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de honingkoekjes een kwartiertje in de oven tot ze mooi lichtbruin of goudkleurig zijn. De koekjes mogen van binnen nog net zacht blijven.

Tip:
In plaats van de gember en de nootmuskaat kun je ook speculaaskruiden gebruiken.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*