Ook geschikt om ovenschotels mee te gratineren
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 4 deciliter melk
- 1 eidooier
- 1 deciliter room
- 75-100 gram geraspte gruyère kaas
- 75-100 gram geraspte parmezaanse kaas
- zout en peper
- paprikapoeder
- enkele druppels worcestersaus
Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Schenk een deel van de melk erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat. Herhaal dit tot alle melk is opgenomen.
Laat de saus al roerend 3 minuten zachtjes doorkoken.
Klop eidooier en room los en verdun dit al roerend met enkele lepels hete saus. Schenk dit mengsel al roerend bij de resterende saus.
Roer in gedeelten de kaas erdoor. Laat de saus al roerend warm worden, maar niet meer koken.
Breng de saus op smaak met zout, peper, paprikapoeder en worcestersaus.