Gekruide Garnalen op krokante toast

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Gekruide Garnalen op krokante toast

Garnalen als voorgerecht worden meestal geserveerd als cocktail. Dit gerechtje is net zo eenvoudig maar wel zo creatief. Denk er even aan dat je de garnalen maar kort en op een niet te hoog vuur verhit om taai worden te voorkomen.

  • 4 sneetjes casino wit brood
  • 6 eetlepels zachte boter
  • 180 gram verse garnalen
  • 1/2 eetlepel chilipoeder
  • 1/4 eetlepel paprikapoeder
  • 1/4 eetlepel komijn
  • zout, peper
  • veldsla

Pel en kook de garnalen. Snijd de sneetjes brood doormidden en besmeer ze aan beide zijden met 2 eetlepels boter. Rooster het brood in een tosti ijzer, in een koekenpan of in de oven.
Houd het warm. Smelt de rest van de boter in een kleine pan, voeg de garnalen, zout, peper en de overige kruiden toe en roer goed. Laat het mengsel goed doorwarmen en schep het op de sneetjes brood. Garneer met veldsla en serveer het brood warm.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety