Gegrilde auberginerolletjes met duxelle van portabella & geschaafde bloemkool
Een super leuk recept voor wie dolgraag groenten eet of juist wat meer groenten wil eten. Dit recept is bovendien vrij van maar liefst 24 meest voorkomende allergenen en daardoor geschikt voor bijna iedereen met een voedselallergie!
Serveer dit gerecht als voorgerecht , lunchgerecht of tapas!
Ingrediënten: (voor een schaal vol rolletjes)
- 3 aubergines in verschillende kleuren
- olijfolie
- 2 portabellas
- 1 kleine ui of 2 sjalotjes
- 1 teen knoflook
- peper, zout of kruiden naar wens
Extra nodig: grill of grillpan, prikkers
Bereiding:
Snijd de aubergines in dunne mooie plakken. Bestrijk de plakken heel licht met wat olijfolie. Verwarm de grillpan of grill (droog) voor. Grill de plakken hier vlug aan weerszijden gaar op. Zorg dat je een mooi patroon krijgt met streepjes. Snijd de portabellas in kleine brunoise (= kleine blokjes). Snipper de ui en knoflook fijn.
Bak de portabella, de ui en knoflook in heel iets olijfolie of plantaardige margarine en laat het reduceren. Start met een hoog vuur en zet het wat lager.
Voeg kruiden of peper en zout naar wens pas op het eind toe.
Eventueel kun je ook een scheutje sherry of wijn toevoegen. Zorg dat de duxelle goed droog stooft. Proef de duxelle om zeker te weten dat het goed van smaak is.
Maak nu auberginerolletjes en vul deze met de duxelle en steek er een prikkertje door. Schaaf tot slot wat rauwe bloemkool en bestrooi de rolletjes ermee. Dit geeft het gerecht een parmezaan beleving!
Direct serveren!
Serveren:
- Je kunt de portabella, ui en knoflook ook fijn malen in de keukenmachine
- Je kunt de portabella ook vullen met geitenkaas (let op voor allergenen!)