Gegrilde ananas (BBQ tip)

1 rijpe ananas
Kopje bruine suiker
Flink wat kaneel

Verwijder het kapje en de blaadjes van de ananas. Laat de rest van de schil zitten. Snijd de ananas in de lengterichting doormidden. Halveer de helften nog een keer. Snijd de ananas daarna in stukken. Verwijder de harde houtachtige kern.
Meng de suiker met de kaneel en bestrooi het vruchtvlees met dit mengsel. Leg de ananas daarna met de schil naar onderen op een bakplaat en bak ze onder een hete grill tot de suiker een mooi korstje heeft gevormd. Je kunt dit gerecht ook op de barbecue maken. Leg ze dan met het vruchtvlees op de grill. Draai de ananas, zodat het vruchtvlees aan alle kanten op de grill heeft gelegen. Dit gerecht eet je het eenvoudigst uit de hand.
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!


Meer over vergelijkbare onderwerpen
ananasbarbecuebarbecue fruitdessertkaneelsuiker

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*