Gegrilde ananas (BBQ tip)

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

1 rijpe ananas
Kopje bruine suiker
Flink wat kaneel

Verwijder het kapje en de blaadjes van de ananas. Laat de rest van de schil zitten. Snijd de ananas in de lengterichting doormidden. Halveer de helften nog een keer. Snijd de ananas daarna in stukken. Verwijder de harde houtachtige kern.
Meng de suiker met de kaneel en bestrooi het vruchtvlees met dit mengsel. Leg de ananas daarna met de schil naar onderen op een bakplaat en bak ze onder een hete grill tot de suiker een mooi korstje heeft gevormd. Je kunt dit gerecht ook op de barbecue maken. Leg ze dan met het vruchtvlees op de grill. Draai de ananas, zodat het vruchtvlees aan alle kanten op de grill heeft gelegen. Dit gerecht eet je het eenvoudigst uit de hand.
Lekker Tafelen
Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!
Lekker Tafelen

0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje

Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje   0

 Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje Iedereen mag er het zijne van vinden, maar ik ben blij dat we ieder jaar weer onze eigen speciale Hollandse koninklijke feestdag hebben. Dit jaar voor het eerst een [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety