Fruits de mer is een verse samenstelling van zeevruchten. In de Italiaanse keuken weten ze daar wel raad mee. Jij ook?
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 5 eetlepels olijfolie extra vièrge
- 250 gram fruits de mer (vers of diepvries)
- 1/2 dl. droge witte wijn
- sap van een 1/2 citroen
- versgemalen peper
- zout
Fruit voor de frutti di mare de knoflook 2 minuten in 2 eetlepels olijfolie. Schep de fruits de mer erdoor en voeg wijn toe. Laat het geheel ca. 2 minuten heel zachtjes sudderen. Laat daarna het geheel iets afkoelen.
Klop in een schaal het citroensap met de rest van de olie tot een dressing en schep de inhoud van de pan erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat de frutti di mare minstens 2 uur marineren, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Keuken: Italië