Citroenolie

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

Olie is er in vele soorten. Ja, citroenolie kun je ook kant-en-klaar kopen. Maar wat let je om deze olie zelf te maken op basis van de olijfolie die jij lekker vindt. Het is niet alleen makkelijk, maar ook een sieraad in je keuken. Koop ergens mooie flessen en geef op een verjaardag eens huisgemaakte citroenolie cadeau.

  • 1 citroen (liefst biologisch)
  • 250 milliliter olie naar keuze
  • eventueel een klein gedroogd pepertje

De citroen goed schoonboenen met water. De gele citroenschil eraf snijden (geen wit). Citroenschilletjes in schone pot overdoen, olie erover gieten. Hou je van pittig? Trek dan het rode gedroogde pepertje in zijn geheel mee met de olie. Ca. één week laten trekken. Het oliemengsel zeven door een fijne zeef.

Heerlijk als basis voor dressings voor salades en geroosterde groenten, gegrilde vis en kip.

Lekker Tafelen
Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!
Lekker Tafelen

0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Lavendelmeringue met aardbeien en hemelse room

Lavendelmeringue met aardbeien en hemelse room   0

Lavendelmeringue met aardbeien en hemelse room Toetjes maak ik eigenlijk vooral voor een van mijn vriendinnen. Die is er zo dol op dat ze er een apart  maagje voor heeft, zoals [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety