Citroenolie

Olie is er in vele soorten. Ja, citroenolie kun je ook kant-en-klaar kopen. Maar wat let je om deze olie zelf te maken op basis van de olijfolie die jij lekker vindt. Het is niet alleen makkelijk, maar ook een sieraad in je keuken. Koop ergens mooie flessen en geef op een verjaardag eens huisgemaakte citroenolie cadeau.

  • 1 citroen (liefst biologisch)
  • 250 milliliter olie naar keuze
  • eventueel een klein gedroogd pepertje

De citroen goed schoonboenen met water. De gele citroenschil eraf snijden (geen wit). Citroenschilletjes in schone pot overdoen, olie erover gieten. Hou je van pittig? Trek dan het rode gedroogde pepertje in zijn geheel mee met de olie. Ca. één week laten trekken. Het oliemengsel zeven door een fijne zeef.

Heerlijk als basis voor dressings voor salades en geroosterde groenten, gegrilde vis en kip.


Laat je een leuke reactie achter?

Deel: "Citroenolie" met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.Meer over vergelijkbare onderwerpen
groentenkeukenmakkelijksaladesauzensnijden
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Je las: Citroenolie. Lees ook:

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*