Meloen met ham is naast de garnalencocktail misschien wel het bekendste en meest traditionele voorgerecht. Laten we deze combinatie eens combineren met onze eigen Hollandse botersla en je hebt een nieuw en lekker voor- of bijgerecht. Proef de Hollandse zomer in deze salade.
- 1 mooie krop botersla (kropsla)
- 1/2 Charentais- of cantaloupemeloen (ca. 600 gram)
- 150 gram kleine mozzarella balletjes
- 1 bosje basilicum
- 3 eetlepels olie
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- zout
- grof gemalen peper
- 8 plakken parmaham (ca. 100 g)
Pluk de blaadjes van de botersla, was en sla droog. Schil de meloen, ontpit en snijd in kleine blokjes. Laat de mozzarella blokjes uitlekken. Pluk de basilicumblaadjes van de stelen en snijd klein. Azijn, zout en peper mengen. Olie en basilicum erdoor scheppen. Met een garde goed mengen. Sla, mozzarella, meloen en vinaigrette mengen. Parmaham klein snijden en erdoor scheppen en dan direct serveren.