Hoe je een bord spaghetti anders maakt als met de standaardpakketten vind je uit als je dit gerechtje aandurft. Lekker puur, heel gezond en bovendien, snel op tafel.
- 500 gram spaghetti
- 2 struikjes broccoli
- 1 bosje basilicum
- 1 rood uitje, lekker fijngehakt
- 1 rood pepertje, zonder zaadjes en fijngehakt
- 4 tenen knoflook, gepureerd in de knijper
- 1 stukje parmezaanse kaas
- 3 deciliter room
- 2 deciliter olijfolie
- zout
Spaghetti gaarkoken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Broccoli in roosjes verdelen en goed wassen. Blancheer de broccoli 2 minuutjes in licht zout water. Verhit de olie in een wok of braadpan. Fruit hierin knoflook, rode ui en rode peper even aan. Dan de broccoli toevoegen en 1 minuutje meebakken. Voeg dan de room toe en laat het geheel nog 1 minuutje koken. Schep de saus door de spaghetti, verdeel de spaghetti over vier borden, strooi er wat basilicumblaadjes over en maak het af met wat vers geraspte parmezaanse kaas.