oostenrijk-tirol-culinaire-jacobsweg-paznaun-ischgl

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Als ik een hele bloemkool kook is dat meestal net te veel. Soms bewaar ik voor het koken een stukje voor een bakje rauwkost, maar meestal kook ik gewoon de hele bloemkool in water met een beetje zout.

Gooi het kookwater niet weg

Wanneer de bloemkool gaar is haal ik die uit het water in plaats van af te gieten en het water weg te gooien. Dit water gebruik ik met een deel van de bloemkoolroosjes voor een lekker soepje. In het kookwater zitten tenslotte ook vitamines en vooral de smaak van de bloemkool. Tip: gooi de stronk niet weg, maar kook deze mee!

Bloemkoolsoep ingredienten

Ingrediënten:

  • kookwater van bloemkool aangevuld met water tot 1 liter
  • ½ uitje gesnipperd
  • bloemkool, zoveel als jij kan missen
  • 30 gram roomboter
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • eventueel bouillon poeder
  • peper en zout naar smaak
  • scheutje koffiemelk of room
  • paar takjes bieslook

Bereiding:

Fruit de uitjes licht aan in de boter. Voeg de bloem en de kerriepoeder toe en roer goed door. Laat dit eventjes garen maar blijf goed roeren. Voeg er 1/3 van het kookwater aan toe en roer tot dit gebonden is en er geen klontjes meer inzitten. Voeg de rest van het kookwater er aan toe en kook de soep een paar minuutjes op een laag pitje. Breng op smaak met bouillon poeder zout en peper. Snijd de bloemkool klein en doe deze in de hete soep en giet er een klein scheutje room bij. Strooi de bieslook pas over de soep als deze opgeschept is.


Meer over vergelijkbare onderwerpen
bloemkoolkokenmetrestjessoep
Connie Derks

Connie Derks

Bakken zit me in het bloed, ik werk als banketbakker en thuis ben ik veel in mijn keuken te vinden om daar de lekkerste baksels en gerechten te bereiden.

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*