Vlees en fruit zijn op de barbecue prima te combineren. Zacht en mals vlees met vers zomerfruit. Dat is wat dit recept inhoud. Zeker de moeite van het uitproberen waard!
- 500 gram verse saucijsjes
- 2 perziken
- 2 rode uien (kleine)
- 4 takjes rozemarijn
- 1 rode peper
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
Wel de saucijsjes 5 minuten in water dat tegen de kook aan zit. Dep ze droog en snijd ze elk in 4 stukken van 3 cm.
Snijd de perziken in vieren en trek het velletje eraf. Halveer de partjes. Pel de uien en snijd elke ui in 8 parten. Knip elk takje rozemarijn in 4 stukjes.
Steek aan elke rozemarijnspies 4 stukken saucijs afgewisseld met partjes perzik, ui en rozemarijn. Begin en eindig met een stukje vlees.
Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper heel fijn. Pers het teentje knoflook boven een kom uit en roer de rode peper en olijfolie erdoor.
Bestrijk de spiesen royaal met de rode peperolie en rooster ze op een hete steengrill op de barbecue, of ongeveer 10 cm boven de hete kolen, in 8-10 minuten rondom bruin en warm. Of in een hete grillpan. Keer de spiesen regelmatig en bestrijk ze tussentijds nogmaals met rode peperolie.
Lekker met focaccia of Turks brood en een gemengde groene salade.