oostenrijk-tirol-culinaire-jacobsweg-paznaun-ischgl

Avocadocrème met Hollandse garnalen en een Parmezaankoekje

Avocadocrème met Hollandse garnalen en een Parmezaankoekje

Onlangs ontving ik heerlijke Hollandse garnalen om een lekker recept mee te bedenken. En bijzondere garnalen; het zijn in Nederland machinaal gepelde garnalen. Hierdoor worden ze niet naar lage loon landen verscheept om daar handmatig gepeld te worden. Dit houd in dat de garnalen niet worden ingevroren of op een andere manier worden geconserveerd en dus van betere kwaliteit zijn.

Vroeger als kind was ik dol op de klassieke garnalencocktail. Hier heb ik een moderne variant op gemaakt, lekker fris met avocadocrème. Een stuk gezonder en voedzamer dan de mayonaise of slagroom die vaak gebruikt wordt om het smeuïg te maken. Het Parmezaankoekje geeft een lekkere bite en maakt er een feestelijk voorgerechtje van.

Avocadocrème met Hollandse garnalen en een Parmezaankoekje

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 2 avocado’sAvocadocrèmegarnalen2
  • 75 gr Hollandse garnalen
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • sap van 1/2 citroen
  • klein handje verse bieslook
  • 25 gr Parmezaanse kaas
  • zeezout
  • peper

Verwarm je oven voor op 180°C.

Rasp de Parmezaanse kaas en vorm twee rechthoeken op een stukje bakpapier. Laat de kaas z’n 3-5 minuten smelten in de oven. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen zodat ze krokant worden.

Halveer de avocado’s in de lengte en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en doe het met een beetje citroensap in een hoge maatbeker. Voeg de lepel crème fraîche toe en pureer het mengsel glad met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de avocadocrème in glaasjes en verdeel hierover de Hollandse garnalen. Hak de bieslook fijn en bestrooi over de garnalen. Steek het Parmezaankoekje in de avocadocrème.

Smakelijk!


Meer over vergelijkbare onderwerpen
avocadogarnalenhoofdgerechtenschaal- en schelpdierenvis
Anneke Oele

Anneke Oele

De laatste jaren heb ik mij verdiept in het pure koken, oftewel koken zonder pakjes en zakjes. Met behulp van bijvoorbeeld verse kruiden en bouillon(zonder gist) kun je ook heerlijk gerechten bereiden, zonder hierbij de e-nummers die bijvoorbeeld in de maaltijdmixen zitten. Door een gezonder eetpatroon kreeg ik minder last van klachten en kreeg ik meer energie!

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*