Krijg je gasten? Sloof je dan eens uit met een Mexicaans driegangen diner. Dit is een perfect voorgerechtje uit de Mexicaanse keuken.
- 4 tomaten, ontveld, in stukken
- 1 rode ui, gepeld, in stukken
- 1 eetlepel citroensap
- snufje zout
- 2 teentjes knoflook, ontveld
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepel fijngehakte peterselie of bieslook
- 1 theelepels tabasco
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 rijpe avocado
- een handje slablaadjes
Pureer voor de salsa de stukken tomaat en ui, citroensap, zout, knoflook, suiker, peterselie en tabasco in een keukenmachine. Schenk deze salsa in een kom. Roer de kappertjes erdoor. Snijd de avocado overlangs door. Draai de helften van elkaar en verwijder de pit. Hol de avocado uit zodat er ruim een 1/2 cm vruchtvlees in de schil blijft. Snijd het verwijderde vruchtvlees in schijven. Schep de salsa op de twee uitgeholde avocadohelften. Garneer het gerecht met de schijven avocado en enkele slablaadjes.