Aardappelsoep met bacon

Aardappelsoep met bacon

Een aardappelsoep is niet zo moeilijk te maken. Toch is het niet bepaald de populairste soep. Als je dan toch een keer kennis wilt maken is dit een absolute aanrader.

 

  • 1 kilo aardappelen, geschild en grof gesneden
  • 250 gram bacon snippers
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 stuk selderij, ruw gesneden
  • 1 geperste teen knoflook
  • 1/2 glas witte wijn
  • 2 eetlepels fijn gesneden peterselie
  • 2 liter kippenbouillon

Verhit wat olijfolie in een pan. Bak hierin ui, selderij, en knoflook even aan en laat het op laag vuur garen. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Zodra de wijn kookt, de aardappelen en de kippenbouillon toevoegen. Opnieuw aan de kook brengen en ca. drie kwartier zachtjes laten pruttelen. Roer af en toe even om tot dat een gebonden soep ontstaat. Ondertussen de bacon knapperig bakken en op het laatst aan de soep toevoegen. Knip er wat verse peterselie over en serveer direct.

Serveer de aardappelsoep met bacon met grof brood en boerenboter of kruidenboter.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!


Tags assigned to this article:
aardappelkruidenboterreceptselderijsoep

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*