Aardappelpuree uit de oven

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Aardappelpuree uit de oven

Het klassieke basisrecept maar dan gegratineerd.

  • 1 kilo gekookte aardappelen
  • ca. 4 dl. melk
  • 50 gram boter
  • zout, peper, nootmuskaat
  • 1 ei, gesplitst
  • paneermeel

Verwarm de oven voor op 175 graden. Pureer de gekookte aardappelen met een stamper of pureeknijper. Breng de melk aan de kook, klop de kokende melk en 30 gram boter door de aardappelmassa en breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Zet de pan op laag vuur en blijf kloppen tot een luchtige puree ontstaat. Splits het ei, klop de eierdooier los en roer deze door de aardappelpuree. Klop het eiwit stijf, schep het door de puree en doe de puree in een ingevette ovenschaal. Strooi er paneermeel over en verdeel er wat klontjes boter op. Laat het in het midden van de voorverwarmde oven een mooi krokant korstje krijgen.

In plaats van paneermeel en klontjes boter kun je er ook jong belegen geraspte kaas over strooien.

Lekker Tafelen
Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!
Lekker Tafelen

0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Bijgerechten

Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje

Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje   0

 Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje Iedereen mag er het zijne van vinden, maar ik ben blij dat we ieder jaar weer onze eigen speciale Hollandse koninklijke feestdag hebben. Dit jaar voor het eerst een [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety