Aardappelomelet met uien en pijnboompitten

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

750 gram aardappelen
1 dl olijfolie
zout, peper
6 eieren
3 grote uien
2 teentjes knoflook
2 dl zure room
1/2 tl cayennepeper
2 el pijnboompitjes

Snijd de aardappelen in plakjes, halveer de uien en snijd ze in smalle partjes.
Verhit in een grote koekepan of hapjespan 3/4 dl olijfolie, doe hierin de aardappelen, uien en knoflook uit de pers en dek de schaal af. Laat het gerecht heel zachtjes bijna gaar worden in ca. 20 minuten, schep af en toe om.
Klop de zure room in een ruime kom met 1 ei los. Voeg dan de rest van de eieren, zout en peper naar smaak en de cayennepeper toe. Schep het aardappelmengsel hierin om. Veeg de koekepan schoon met een stukje keukenpapier en verwarm de rest van de olie erin. Schep de eiermassa erin en bak de omelet droog op laag vuur, maak hem af en toe van de bodem los en laat hem steeds weer met ongestold ei opvullen.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Bijgerechten

Lamsnek, slow slow cooking in de lente

Lamsnek, slow slow cooking in de lente   0

 Lamsnek, slow slow cooking in de lente Het voorjaar, traditioneel de periode dat lamsvlees weer op ons bord verschijnt. Als we geluk met het weer hebben kunnen we al snel die [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety