5 Tips bij het gebruik van verse boerenkool

5 Tips bij het gebruik van verse boerenkool

December, het moment voor boerenkool. Als de eerste sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen en jij voor de kachel zit op te warmen, kun je je prima bedenken dat boerenkool een lekker gevoel gaat geven. Stamppot denken we dan, maar dat hoeft niet hoor. Er kan echt meer met boerenkool.

Hier een aantal belangrijke tips als je boerenkool op het menu zet.

Door het robuuste karakter van boerenkool wordt de groente vaak gecombineerd met hete kruiden en is daardoor ook een favoriet in Indiaanse gerechten.

verse boerenkoolBoerenkool is het lekkerst als het al gevroren heeft. Zetmeel in de kool wordt dan omgezet in suikers waardoor de pittige koolsmaak enigszins zoeter wordt. Als het nog niet gevroren heeft kun je dit ook zelf regelen door de boerenkool minimaal een nacht in de diepvriezer te leggen.

Voor ongesneden boerenkool heb je zo’n 400 gram per persoon nodig. Bij gesneden boerenkool heb je aan 200 gram per persoon voldoende.

Kook de boerenkool niet te lang. De kool wordt anders papperig en onsmakelijk in plaats van veerkrachtig en helder van kleur. Hier een overzichtje van de bereidingstijden:

  • Koken: 15 – 20 minuten
  • Roerbakken: ca. 15 minuten
  • Magnetron: 7 – 12 minuten
  • Smoren: 25 – 30 minuten
  • Stomen: ca. 25 minuten

Boerenkool kun je het beste op een koele droge plaats bewaren. De ongesneden variant tenminste. Koop je panklare boerenkool (omdat de ongesneden bijna niet meer verkrijgbaar is), dan vind je de houdbaarheid op de verpakking. Ga er van uit dat je ongesneden boerenkool krap een week kunt bewaren. Uiteraard loopt de boerenkool dan terug in kwaliteit, dus ver kopen heeft de voorkeur.
Kook je de boerenkool eerst, dan kun je deze gewoon invriezen. Je kunt dan een jaar lang boerenkool uit de diepvries eten.


Laat je een leuke reactie achter?

Deel: "5 Tips bij het gebruik van verse boerenkool" met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.Meer over vergelijkbare onderwerpen
boerenkoolinvriezenkoolkruidenstamppotwintergroenten
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Je las: 5 Tips bij het gebruik van verse boerenkool. Lees ook:

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*