Vis uit Blik recept: Tonijnspaghetti met kappertjes en olijven
Tonijn, we hebben allemaal wel een blikje in de kast staan voor de lekkere trek, een tonijnsalade op een broodje of om de salade wat meer smaak te geven. Gek genoeg zullen we het niet zo snel gebruiken voor een warme bereiding, terwijl dat met deze vis uit blik ook prima kan.
Warme tonijn uit blik
Uit het kookboek Vis uit Blik heb ik een lekkere, snelle toepassing uitgezocht om je tonijn ook eens op een andere manier te bereiden: Tonijnspaghetti. Alhoewel ik van Italianen geleerd heb dat je vooral geen Parmezaanse kaas bij pasta met vis moet gebruiken kan een beetje erover heen natuurlijk nooit kwaad. Maar serveer de kaas eens apart en proef je pasta eerst zonder kaas en kijk dan of het echt nodig is.
Wat heb je nodig voor 4 personen (hoofdgerecht):
Ingrediënten:
- 2 tl tomatenpuree
- 2 rode paprika’s, in stukken gesneden
- 3 blikjes tonijn in olijfolie, uitgelekt, losgemaakt
- 350 ml tomatensaus (passata, gezeefde tomaten)
- 2 tl kappertjes
- 4 el zwarte olijven (of een mix met groene), in stukjes gehakt
- 1 laurierblaadje
- 1 pak spaghetti
- vers gemalen peper en zout
- 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt, optie
Bereiding:
Bak de tomatenpuree in een scheut olijfolie ongeveer een minuut. Voeg de paprika’s toe en bak op middelhoog vuur beetgaar. Voeg de tonijn toe en schep een aantal keer om. Voeg de passata, kappertjes, olijven en het laurierblad toe en roer een paar keer goed door. Proef! Voeg vers gemalen peper en indien nodig nog wat zout toe. Wat ik altijd doe is een klein beetje suiker door de tomatensaus roeren om hem net iets zoet mee te geven. Zet het vuur op laag.
Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op het pak in een pan water beetgaar en giet af.
Je kan er nu voor kiezen de spaghetti door de saus te scheppen of de saus op de spaghetti te scheppen, het is aan jou!
De Parmezaanse kaas serveer je apart.
Eet lekker!