Kersen-chocolade cakejes – Kersen, ze zijn er weer…die prachtige rode parels die je als kind altijd om je oren hing waardoor je je een echte prinses voelde. Wie voelt zich nu niet koninklijk met zulke prachtige sieraden. Ook deze cakejes versier je met deze juweeltjes. Lekker vers fruit in een zacht bedje van chocoladecake.
Kersen; Koop dit fruit direct bij de teler
Kersen eten is feest, of je dat nu bij de lokale teler doet of thuis. Ontdek hier alles over die (Hollandse) kersen. Uiteraard met recepten.
Kersen-chocolade cakejes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 175 gram boter
- 100 gram pure chocolade
- 36 ontpitte kersen
- 150 gram gemalen pecannoten
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 40 gram bloem
- 4 eiwitten
- cupcakevorm voor 12 cakejes
- boter om in te vetten
- poedersuiker voor decoratie
- evt. paperclip voor het ontpitten van de kersen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kersen-chocolade cakejes:
Voor het ontpitten van kersen is er een handig apparaatje op de markt, niet iedereen heeft dit apparaat echter in zijn keuken daarom hierbij een ietwat omslachtiger maar even doeltreffende manier; al dat er voor nodig is is een paperclip. Steek de paperclip bij het gaatje van het stokje naar binnen, draai een halve slag om de pit en trek de pit naar buiten. Uiteraard kun je ook het topje van de kers snijden en de pit naar buiten duwen.
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de cupcakevorm in. Smelt de boter en laat deze goed afkoelen. Rasp de chocolade of hak ze zeer fijn.
Mix de gemalen pecannoten, de suiker en de bloem in een kom en klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf. Voeg vervolgens de gesmolten boter en de chocolade bij de pecannotenmix en spatel als laatste de stijfgeklopte eiwitten door het geheel tot het een egale massa is geworden.
Verdeel het beslag over de vormpjes van de cupcakevorm en leg bovenop ieder cakeje 3 kersen. Bak de cakejes vervolgens in ongeveer 30 minuten af in de voorverwarmde oven.
Laat de cakejes eerst 10 minuten iets afkoelen in de vorm, verplaatst ze daarna naar een rooster om ze volledig te laten afkoelen.
Decoreer de kersen-chocolade cakejes met wat poedersuiker.
Tafel lekker !!