Groene quinoasalade met tuinbonen en pittige citroendressing – Het voorjaar is aangebroken en dat is aan de groenteschappen van de supermarkten wel te zien. Eerder deelde ik met jullie al mijn enthousiasme voor groen asperges. Nu is een andere echte voorjaarsgroente aan de beurt, namelijk de tuinboon. Nu denk je misschien, maar deze kan je toch (bijna) het hele jaar rond uit de vriezer krijgen? Dat klopt, maar wat mij betreft gaat er niks boven een jonge tuinboon die je zelf nog uit zijn schil moet halen. Ze hebben vroeg in het seizoen een heerlijk malse en zachte smaak die bij de ingevroren variant minder aanwezig is.
Tijd voor verse tuinbonen dus, maar moet je ze nu dubbel doppen of enkel doppen? Er zijn mensen die zweren bij dubbel doppen omdat het schilletje een beetje rubberig kan zijn. Maar zeker zo vroeg in het seizoen zou ik zeker niet aan het dubbel doppen beginnen. Extra veel werk en voor de smaak maakt het nu echt nog niet (zoveel) uit. Later in het seizoen is dubbel doppen wel aan te raden, omdat de schilletjes dan vaak wat taaier zijn. Voor nu dus alleen het omhulsel eraf halen.
Heerlijke recepten met rucola
Rucola is meer dan alleen sla, diverse recepten met rucola bewijzen dat sla je gerecht net dat beetje extra geeft.
Tuinbonen! Dop jij je eigen boontjes?
Die enorme bergen grote groenen peulen die je op de markt of bij de groenteboer ziet liggen, dat zijn tuinbonen! Dop jij je eigen boontjes?
Groene quinoasalade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gr quinoa
- 500 gr verse tuinbonen
- 200 gr erwtjes
- 200 gr broccoli
- 2 avocado's
- 1 rode ui
- 40 gr pompoenpitten
- 75 gr rucola
- 3 takjes munt
- 5 takjes koriander
- 1/2 rode peper
- sap van 1 citroen
- 1 eetl honing
- 3 eetl olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- zout/peper naar smaak
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je groene quinoasalade;
Kook de quinoa in ongeveer tien minuten gaar. Dop de tuinbonen en kook ze samen met de erwtjes vijf minuten. Giet de quinoa, tuinbonen en erwtjes af en laat het afkoelen. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en de avocado in grove stukken. Snijd de ui in dunne halve ringen. Rooster de pompoenpitten en meng dit alles samen met de rucola grof gehakte blaadjes munt en koriander.
Snijd voor de dressing de rode peper heel fijn en meng dit in een kommetje met citroensap, honing, olijfolie en uitgeperste tenen knoflook. Meng dit door de salade en laat het tien minuten intrekken. Eet de salade met brood of met een stukje vis.
Tafel lekker !!