Aanraders

  • Picpoul de Pinet, witte wijn bij Fish & Chips en ander lekkers

    Blijf je dit jaar thuis in de voorjaarsvakantie? Dan heb je geluk! Want al is het buiten koud en nat, binnen maken we het gezellig. We duiken samen met de kids de keuken in en slaan aan het bakken en braden. Daar hoort dan natuurlijk ook een echt lekkere wijn bij.

    ...

    0

Hongaarse wijn, Egri Bikavér, bagger of bijzonder?

De juiste Egri Bikavér is bijzonder! En zeker geen bagger! Drink hem bij een stevig stuk rood vlees, bij de barbecue of gerookte kip.

Lees Meer

Karaferen of Decanteren? Hoe zit dat nou?

Karaferen of decanteren, het verschil leggen we hier uit. En.. we laten je kennismaken met de iSommelier van iFavine. Een handige techniek om te karaferen.

Lees Meer

Griekse wijnen, meer dan Retsina alleen

Griekse wijnen zijn in opmars en bestaan tegenwoordig uit veel meer dan de bekende retsina-wijnen. Met moderne technieken worden mooie wijnen geproduceerd, zoals de heerlijke Malagouzia. Het zonnige klimaat doet de rest.

Lees Meer

Asperges, wat drinken we daarbij? Muscat!

De allereerste asperges eet ik het liefst zo naturel mogelijk. Slechts begeleid door een goede gekookte ham, een gekookt eitje en gesmolten roomboter. Én een mooi glas wijn natuurlijk. Maar welke wijn pak je dan?

Lees Meer

Kreeftenwijn 2016, de Weissburgunder Trocken, Weingut Lorenz & Söhne

De kreeftenwijn is een Weissburgunder. Deze druif is ook bekend onder de naam Pinot Blanc. Het is een niet al te zware, frisse witte wijn. Je proeft aroma’s van peer en honing. Hij heeft een klein beetje hout gehad wat hem rond maakt en wat meer body geeft. In de afdronk heeft hij een klein bittertje. Een uitstekende keuze bij de Oosterschelde kreeft, vooral als je hem naturel bereidt.

Lees Meer

Paasbrunch, daar hoort een fijne Prosecco bij!

Voor onze paasbrunch kiezen wij een Brut. En een bijzonder mooie!

Lees Meer

Roemeense wijn en polenta, twee culinaire klimmers

Als Roemenië misschien niet het eerste land is waar je aan denkt als je aan wijn en polenta denkt, moet je toch eens verder lezen. Zowel de wijn als de polenta zijn op dit moment stijgers op de culinaire ladder.

Lees Meer

Picpoul de Pinet, witte wijn bij Fish & Chips en ander lekkers

Blijf je dit jaar thuis in de voorjaarsvakantie? Dan heb je geluk! Want al is het buiten koud en nat, binnen maken we het gezellig. We duiken samen met de kids de keuken in en slaan aan het bakken en braden. Daar hoort dan natuurlijk ook een echt lekkere wijn bij.

Lees Meer

Lambrusco Grasparossa……..de perfecte begeleider van pizza!

Hij smaakt heel lekker bij onze pizza met tomaat, champignons, gekookte ham, ui, rucola en kaas. Dat laatste hebben we er rijkelijk over verdeeld, dus hij is best machtig. De wijn erbij is lekker verfrissend en het kleine bittertje komt grappig genoeg mooi terug in de rucola.

Lees Meer

Rosé van de Reestlandhoeve, een feestelijk mousserende wijn voor Valentijn

Reestlander Royal, een wijn uit Overijssel. Deze rosé is gemaakt van de muscat bleu. Echt een verrassing voor jouw valentijn.

Lees Meer

Pinot Noir, perfecte wijn bij bietjes

Bieten, ook wel ‘kroten’ genoemd’, hebben een wat aardse, soms zelfs gronderige smaak. Tegelijk hebben ze iets zoets en als dat niet zo is wordt aan veel recepten met bieten een ‘zoetje’ toegevoegd in de vorm van balsamico- of frambozenazijn of uien.

Lees Meer

Valpolicella, hartstochtelijk rood

Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar wat extra aandacht geven in de vorm van bloemen, cadeautjes of een kaartje. Ik kies wijn voor mijn Valentijn. Een hartstochtelijke rode!

Lees Meer