Verse soepen van verse groenten

Soep van verse kapucijnersMaak jij nog wel eens zelf soep? Bij de plaatselijke grootgrutter vind je stellingen vol met blikken, pakken en zakken soep. Met een beetje geluk staat er bij een koeling een term als ambachtelijk. Maar is het dat ook? Verse soep maak je zelf. Alleen dan weet je wat er in zit. Jij bepaald hoe zout de soep wordt en hoeveel verse groenten je er echt in verwerkt. Een pannetje soep is alleen al ideaal om restjes verse groenten op te maken. Juist in de herfst gaan we graag een keertje extra aan tafel zitten voor een kommetje huisgemaakte soep.

Zelf soep maken van verse groenten

patinaak

Pastinaak hoort bij de herfst. De heerlijke kruidige smaak en de vele mogelijkheden dagen je uit om vaker een kilo pastinaak mee te nemen. Let op, koop pastinaken bij de groenteman of op de markt. Voor verpakte pastinaken in de supermarkt betaal je echt teveel.

3 heerlijke tips met pastinaken

flespompoen

 

 

Oktober – Pompoen seizoen

Pompoen is natuurlijk bekend van Halloween. Maar kijk om je heen in de polder. Werkelijk overal worden pompoenen aangeboden. Leuk als decoratie, maar tegenwoordig ook zo populair in de keuken. Denk aan een heerlijke pompoensoep, maar ook een jam van pompoen een tapenade van pompoen en zelfs een pompoencake is mogelijk. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden.

Lees hier meer over pompoen

paddenstoelen-herfst

gesneden kool

Creatief met kool

Kool is allang niet meer saai. De tijd dat we kool met een maizena papje serveerden ligt achter allang achter ons. Nu serveren we gevulde koolrolletjes, koolsalades, verrukkelijke ovenschotels en andere lekkernijen met kool.

Meer over kool

knolselderij-recepten

Verse knolselderij

Heerlijke kruidige toevoeging in veel gerechten. Van puree tot salade, je kunt er echt heel veel mee. Let er bij aankoop altijd op dat de knol stevig is en het blad heldergroen.

Recepten met knolselderij

Sporenelement ui 2

Uien als smaakmaker

Hoe gewoon zijn uien? Onze ervaring is dat juist gewone ingrediënten vaak voor verrassingen kunnen zorgen. Dat geldt zeker voor de ui. Soorten, maten, kleuren, je kunt er echt heerlijk mee aan de slag in je keuken.

Meer over uien

Herfstrecepten

Oktober is de maand van stoofschotels, ovenschotels, maaltijdsoepen en andere stevige kost. Wat je ook serveert, zorg altijd voor voldoende groenten. Het lijkt lastig, maar met de tips op Lekker Tafelen kom je vast een heel eind. Volg bijvoorbeeld ons weekmenu. Je eet dan met de seizoenen mee. Voordelig, vers en huisgemaakt. Hier geven we je een idee van verse gerechten met volop verse groenten die in Oktober goed verkrijgbaar zijn.