Verse asperges

Hollandse asperges

Tips, trucs en recepten

Het aspergeseizoen is er één om naar uit te kijken. Eén van de weinige groenten waar je echt op moet wachten. Verrassend, ieder jaar weer. Weggezet als de koning der groenten, en die titel zijn ze ook meer dan waard. Status is het woord wat me te binnen schiet, sorry, ik kan er niets aan doen. Die vorstelijke asperge, we praten er graag over, maar verschijnen ze ook daadwerkelijk op tafel? Wij nodigen je graag uit om er niet te moeilijk over te doen, maar ze wel vorstelijk te behandelen. In deze special vind je dan ook tips, recepten en een eerlijk, nuchter (niet commercieel) verhaal.

Naar de special

salade van radijsjes

Verse salades om het voorjaar te vieren

Dressing uit een flesje? Echt niet! Volle tassen van de groenteman, verse ingrediënten, zelfgemaakte dressing, minder restjes en heel veel inspiratie voor een verse voorjaarssalade.

Naar de recepten

meiraapjes (3)

Meer doen met voorjaarsgroenten

Juist in het voorjaar zijn verse groenten weer vernieuwend. De diverse nieuwkomers in de schappen van de groenteman bieden weer volop mogelijkheden om je dagelijkse menu op te vrolijken.

Naar de recepten

Tuinbonen

Lekker zelf doppen. Tuinbonen horen bij het voorjaar, en zelf doppen is een gezellige klus om samen aan de tuintafel te klaren. Probeer eens één van onderstaande recepten

tuinkers

Tuinkers

Tuinkers kun je nu al volop zaaien. Doe het binnen i.v.m. mogelijke vorst. Eenmaal gezaaid kun je al snel genieten van de royale opbrengst die het tuinkerszaad altijd biedt. Kinderen vinden het geweldig. Wie kent het tuinkers haar niet op de lege, versierde schil van een meloen. Gebruik de tuinkers op je broodje kaas, als garnering of bij een stukje verse vis.

Meer over tuinkers

Heb je onze nieuwe moestuinblogs al gezien?

Niets leuker dan zelf je plantjes op te zien groeien. In onze rubriek Moestuinieren geven we sinds kort tips en ideeën om zelf aan de slag te gaan. Niet alleen voor de gelukkige bezitters van een grote moestuin, maar ook voor balkon en vensterbank tuintjes.

Vijf tips voor een keukentuin

Joepie, mijn mini moestuin is groen, en nu?

Top 5 gereedschap voor beginnende moestuiniers

Zelf eetbare bloemen kweken

Een moestuin beginnen, welk gereedschap heb ik nodig

Rode bietjes

rode-bietjes-recepten

Verse soepen van verse groenten

Maak jij nog wel eens zelf soep? Bij de plaatselijke grootgrutter vind je stellingen vol met blikken, pakken en zakken soep. Met een beetje geluk staat er bij een koeling een term als ambachtelijk. Maar is het dat ook? Verse soep maak je zelf. Alleen dan weet je wat er in zit. Jij bepaald hoe zout de soep wordt en hoeveel verse groenten je er echt in verwerkt. Een pannetje soep is alleen al ideaal om restjes verse groenten op te maken. Juist in de herfst gaan we graag een keertje extra aan tafel zitten voor een kommetje huisgemaakte soep.

Zelf soep maken van verse groenten