Aardappelen

Terug naar homepage

aardappelenAardappelen worden wel volksvoedsel nr 1 genoemd, en dat is ook nog steeds het geval. Maar wat weet jij eigenlijk van aardappelen? In de praktijk blijkt dat de aardappel kleurloos, moeilijk en steeds minder populair is. Natuurlijk geeft de branche de aardappel regelmatig een oppepper en verschijnen er positieve berichten in de media. Hoe anders is de realiteit. Ja, er zijn mensen die elke dag aardappels koken. Er zijn er die het af en toe doen, maar hoeveel mensen weten hoe je aardappeltjes bakt, en welke aardappel je gebruikt.

Op deze pagina proberen we je tips en inspiratie te geven om de gezonde aardappel vaker op het menu te zetten.

italiaanse-ovenschotel

Hoe eenvoudig maak je van verse ingrediënten een heerlijke ovenschotel met een Italiaans tintje. Hier met tomaten, mozzarella en Parmezaanse kaas. Natuurlijk kun je ook denken aan courgette, paprika maar ook spinazie, andijvie en andere bladgroenten. Je kunt er alle kanten mee op.

Ovenschotel van aardappel, tomaat, mozzarella en kaas

Basiskennis, ja ook van aardappelen

Aardappelsoorten

Welke soorten zijn er allemaal. Zie jij ook door de bomen het bos niet meer? In dit overzicht vind je de meest gangbare soorten.

Verschillende kooktypen

Kruimig, Zeer kruimig, Iets kruimig, Vastkokend. Het is wel degelijk van belang welke aardappel je gebruikt voor welk gerecht. Zo maak je friet van kruimige aardappelen en vastkokende aardappelen lenen zich beter voor perfect gebakken aardappeltjes .

Basisbereidingen

Koken, bakken, uit de oven, uit de wok. Waar moet je op letten? Alle eenvoudige tips hebben we gebundeld op één pagina: Basisbereidingen.

Aardappelen bewaren

Wanneer worden aardappelen geoogst, wat is eigenlijk natrot en hoe voorkom je dat. Hoe kom ik van die vervelende uitlopers af? Kortom, hoe bewaar ik eigenlijk aardappels?

6 verrukkelijke aardappelrecepten voor Januari

Winterse lekkernijen met de aardappel als basis. Laat je inspireren om deze knollen eens anders te serveren.

Aardappelgratin met gruyere en ricotta

gegratineerde aardappel met ricotta

Een pittige, voedzame aardappelschotel. We mogen het niet zeggen, maar je zou haast de groenten vergeten.

Pure aardappelpartjes uit de oven

Pure aardappelpartjes uit de oven

Pure eenvoud voor iedereen

Stamppot aardappelen

stamppot

 

Met de komst van het stamppot seizoen is het handig om alvast te kijken welke aardappel je in huis moet hebben.

Stamppot aardappelen

Home made frietjes

verse-huisgemaakte-patat

Frieten bakken doe je niet zomaar. Vaak denkt men een vastkokende aardappel nodig te hebben. Probeer dit recept eens voor huisgebakken Vlaamse frieten. Het is even werk, maar jij serveert straks pure passie.

Zelf frieten bakken

+ Homemade mayonaise natuurlijk