Groenten in de hoofdrol – Peter Bauwens

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Groenten in de hoofdrol – Peter Bauwens

Het nieuwste boek van Peter Bauwens heet: Groenten in de hoofdrol, voedsel kweken voor de toekomst. Het is een mooi en informatief boek voor iedereen die geïnteresseerd is in het kweken van verse groenten. Ik heb veel moestuinboeken voorbij zien komen, omdat we jarenlang zelf een groentetuin hebben gehad en ik altijd op zoek was naar goede tips. Dit boek onderscheidt zich door de fraaie foto’s, goede informatie en bevat ook de allernieuwste rassen, soorten en kleuren.

Ik ben al langer fan van de leuke en goede boekjes van deze auteur. Peter schreef bijvoorbeeld al eerder over: Salades uit eigen tuin, Kiemen en microgroenten, Taart uit eigen tuin, IJs uit eigen tuin, Kefir, Basilicumboek, etc.

Verse groenten zijn belangrijk en met al die voedselschandalen van de laatste tijd, willen we graag weten wat we eten. Steeds meer mensen zijn bezig met voeding, een eigen moestuin, seizoensgebonden eten of local food. Maar hoe en wat gaan we eten en kweken in de toekomst? Daarom is er dit boek, boordevol praktische informatie over ‘het nieuwe eten’! Peter Bauwens vertelt in een korte inleiding over het belang van meer vers en plantaardig, over de wereldwijde voedselproblematiek, biodiversiteit en de mogelijke rol die groenten daarin kunnen spelen. Tien interviews vertellen het verhaal van evenveel mensen die op heel verschillende wijzen met voeding bezig zijn. Van zelfvoorziening tot stadstuin, of kweken op de vensterbank; als kok, verzamelaar of wetenschapper.

De basis van het boek wordt gevormd door 12 groepen van groenten die snel te kweken zijn, eenvoudig te oogsten en die bijzonder om te eten zijn, waaronder quinoa, sugarsnaps, edamame en kiemgroenten. Met telkens een stukje geschiedenis, informatie over de praktische teelt en heerlijke basisrecepten. Zo kun je meteen aan de slag, puur genieten in de tuin en van je bord. Je maakt met zelf gekweekte en dus smaakvolle groente zeker indruk bij je familie en vrienden.

Het boek bevat:
- een theorie en praktijkgedeelte
- makkelijk te kweken groenten
- ruim 400 foto’s
- en 48 lekkere recepten

radijsjesHeb je ook de zaaikriebels gekregen en wil je lekkere, verse groente en kruiden kweken op je eigen balkon of in je tuin? Peter heeft een eigen website: www.denieuwetuin.be waar hij een wisselende collectie zaden, zijn boeken en andere bijzondere tuinbenodigdheden verkoopt. Je kunt alles gewoon online bestellen en binnen een aantal dagen krijg je de bestelling, netjes verpakt, in de brievenbus. Zo heb ik een aantal jaren geleden ‘Klein Duimpje sla’ besteld, echt te schattige en lekker knapperige eenpersoons kropjes sla. Voor dit seizoen heb ik nog sojabonen liggen en ga ik morgen snel Quinoa, spruitgroente, paarse radijsjes en de kleurrijke snijbonen-mix bestellen voordat jullie mij voor zijn, want op=op.

Peter Bauwens van kwekerij De Nieuwe Tuin werkt al ruim 25 jaar aan de selectie van eetbare planten voor een nieuwe generatie moestuinders. In dit boek geeft hij vanuit die ervaring een eigenzinnige en vooral praktische kijk op voeding voor de toekomst.

De webshop waar het boek te koop is: www.boekenwereld.com. Wil je het boek eerst nog even inkijken? Klikt dan hier.

Groenten in de hoofdrol
Auteur: Peter Bauwens
Prijs: €24,99
Uitgeverij: Tirion Natuur
ISBN: 9789052109374

Bron: Met dank aan Uitgeverij Tirion Natuur voor het beschikbaar stellen van het boek/ informatie en www.denieuwetuin.be

Het is ontzettend leuk om zelf brood te bakken! Het blijft elke keer weer een klein wonder. met een beetje geduld en liefde, kun je van allemaal losse ingredienten, een heel lekker brood maken. En geloof me, echt iedereen kan het (leren)!

0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Kookboeken

IJSPRET, van lolly en sorbet tot ijstaart

IJSPRET, van lolly en sorbet tot ijstaart   0

IJSPRET, van lolly en sorbet tot ijstaart In 'IJspret' leert Linda Lomelino, foodblogger en auteur, ons alles over het zelf maken van lekker ijs. Het boek ‘IJspret’ begint met een hoofdstuk [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety