Vrijdag en Zaterdag: Last minute koken

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Vrijdag en Zaterdag: Last minute koken

Uit je werk, of iets leuks gedaan. Mij overkomt het dan regelmatig dat ik even snel iets op tafel wil zetten. Vooral in het weekend. De vrijdag en de zaterdag zijn bij mij de snelle dagen, maar één ding heb ik me altijd voor genomen: “Laat ik die tijd niet verprutsen in de rij bij de snackbar”. Ook een snelle dag kan een gezonde dag zijn.

Voor de vrijdag:

Romige kipdrummetjes met rijst

Mijn moeder maakte vroeger altijd kip kerrie. Een groot bord, kale rijst, kerriesaus, kip en een blik doperwten waren het schouwspel op de tafel. Dat kan spannender toch? We houden het eenvoudig en snel. Toch zet je met deze maaltijd iets bijzonders, iets lekkers, iets origineels op tafel. Iets waar iedereen de vrijdag weer mee af wil sluiten.

Recept: Romige kipdrummetjes met rijst

Voor de zaterdag:

Ciabatta met kip en komkommersaus

Een ciabatta kun je, met de vele voorgebakken versies van tegenwoordig, altijd in huis
hebben. Een stukje kipfilet in de vriezer. Yoghurt en komkommer heb je altijd wel op
voorraad in je koelkast, hopen we tenminste, en zo maak je snel een eenvoudig een heerlijk
lunchgerecht of een snelle en makkelijke maaltijd.

Recept: Ciabatta met kip en komkommersaus

Kijk ook eens bij onze soepen. Deze ciabatta laat zich prima voorafgaan door een verse huisgemaakte soep.

 

Snel en lekker voor tussendoor

Natuurlijk houden we ook van een lekker tussendoortje. Nu de dagen steeds een beetje kouder worden willen we binnen genieten van een heerlijke warme hap. Koffie? Of……..    Kijk maar:

Warme chocolademelk met een tic

Appelflappen maak er jouw specialiteit van

Homemade: Saucijzenbroodjes

Tover wat lekkers uit je oven

 

Hapjesavond

Krijg je na een dag werken nog visite? Maak dan wat snelle hapjes en geniet toch van een heerlijk avondje. Het toastje met een plakje brie krijg je overal al toch. Laat je gastvrije kant eens zien en laat je gasten nog eens komen door ze onderstaande hapjes voor te zetten:

Blokje geitenkaas, gerold in zoete peer
Bourgondische kipvleugeltjes
Hartige hapjes in bladerdeeg

Lekker Tafelen
Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!
Lekker Tafelen

0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Specials

Lekker Tafelen donderdag avond op Radio 6 met Marlene

Lekker Tafelen donderdag avond op Radio 6 met Marlene   0

Wow, stiekem zijn we best een beetje trots. Lekker Tafelen is uitgenodigd voor het programma Winfrieds woonkamer op Radio 6. Blogster Marlene gaat er donderdagavond aan de slag met twee [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety