Vijf gezonde redenen om kersen te eten

Vijf gezonde redenen om kersen te eten

Kersen, seizoensproduct nummer 1 op dit moment. Kersenkraampjes langs de weg, en elke groenteman (als die van z’n vak houdt) laat ze uitbundig terugkomen in zijn presentatie. Alleen dat al maakt ons enthousiast en zal ons verleiden om dat pondje kersen maar eens aan te schaffen. In deze special laten we je nog vijf redenen zien waarom je deze vruchten vaker zou moeten kopen.

1. Kersen leveren energie

Kersen bevatten veel “snelle” suikers. deze worden snel opgenomen in het lichaam en dat betekend dat ze ook snel energie leveren. Hoeveel mensen kopen daar een pakje nep suiker voor. Hoeveel mensen eten een mars als ze een dipje hebben. Je kent het wel, maar die mars kan dus ook een pondje kersen zijn. En neem van mij aan, je geniet echt meer. Van die mars krijg je een schuldgevoel en van die kersen krijg je energie zonder schuldgevoel. Lekker leven is dus vaker kersen eten.

2. Ze bevatten geen vet

Terwijl je dit leest zit jij misschien wel met een zak chips op de bank. Waarom eigenlijk? Omdat je even trek had? Waarom zit je niet met een paar vrienden gezellig uit een bakje kersen te grabbelen? Die kersen leveren maar 0,1% vet en dat betekent dat je zou hebben genoten en veel minder vet tot je had genomen. Kies dus eens vaker voor dat pondje kersen.

3. Kersen goed voor je nieren

Ja, er is meer. Kersen bevatten vezels, veel vezels en dat is goed voor je darmen. Ze hebben dan ook een vochtafdrijvende werking wat je lichaam reinigt en goed is voor je nieren. Gewoon een hele gezonde eigenschap van onze Hollandse kersen. En natuurlijk voelt dat prettig als je dan die snack links hebt laten liggen voor dat heerlijke bakje kersen.
Een pondje kersen zo weghappen is natuurlijk lekker en gezond. Misschien wil je ze op een andere manier verwerken. De recepturen vind je op Lekker Tafelen.nl
Kersenrecepten. Gezond en minder gezond, maar zeker vers en lekker.

4. Gebruik ze als sport coach

Nee kersen roepen niet: “Go on”. Kersen zijn net een stilleven wat dat betreft. De suikers in kersen zorgen ervoor dat je een betere sportprestatie levert. Leuk toch? Genieten van gezond Hollands fruit en dan straks ook je voetbalwedstrijd winnen! Dat is Lekker Leven. Eten en bewegen is goed voor je, maar eet dan kersen in plaats van een snack. Samen met dat bewegen zorgt voor een optimale gezondheid, meer energie en werklust. Je straalt weer!

5. Kersen als ontstekingsremmer

Nee, hebben ze dan ook nog een medicinale werking? Ja hoor, zeker weten. Deze vruchten bevatten volop vitaminen en mineralen en dat is goed tegen ontstekingen. Ze verlagen klachten bij reuma en hartziekten.

Ik hoop dat je nu op de fiets springt en een bakje (liefst Hollandse) kersen gaat halen. Dan hoop ik ook dat ik je morgen tegen kom en die glimlach zie. Je straalt! Dankzij onze eigen Hollandse kersen.


Meer over vergelijkbare onderwerpen
fruitgezondHollandsekersensteenvruchtenvetzomerfruit
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!


4 comments

Schrijf een reactie
 1. Patrick
  Patrick 13 augustus, 2013, 22:53

  En dan is de Cerisa© kers nog niet eens geproefd?? Werkelijk de Rolls Royce onder de Kersen ;)

  Reply this comment
 2. tine
  tine 18 juli, 2013, 17:17

  ik merk het verschil heel lijfelijk !
  het klopt wat er staat
  en de kersen zijn er nu volop en heel lekker

  Reply this comment
 3. VoIP
  VoIP 3 juli, 2013, 12:16

  Ik zit nu ook lekker kersen te eten. Fijn om te weten dat ze ook nog eens super gezond zijn! :)

  Reply this comment
 4. Jessica Iris
  Jessica Iris 30 juni, 2013, 08:27

  Geweldig! En ik was al groot fan van Kersen…

  Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*