Verse salades om het voorjaar te vieren

Verse salades om het voorjaar te vieren

Terwijl de natuur ontluikt krijgt de groenteman weer een lach op zijn gezicht. Veldsla, raapsteeltjes, verse spinazie en de eerste aardbeien komen weer in beeld. Stevige winterkost maakt plaats voor heerlijke, frisse voorjaarssmaken. Het seizoen van lichte, verse recepten komt er aan. Ze geven je dat heerlijke zomergevoel mee en het brengt je weer zoveel mogelijkheden om te variëren op tafel. We laten je graag een beetje voorjaar proeven!

Tuinbonen salade

Salade van dichtbij

Misschien niet de meest voor de hand liggende salade. Tuinbonen behoren bijna tot de vergeten groenten. Maar juist deze vroege bonen horen wel degelijk in het voorjaar thuis. Maak er dan eens zo’n prachtige verse salade van.

Groene quinoasalade met tuinbonen en pittige citroendressing

Asperges

asperges-rucola-aardbeien-salade

Asperges worden vaak alleen (gekookt) als bijgerecht geserveerd. Probeer eens een salade van asperges. Natuurlijk moet je ze ook dan eerst koken. Maar het biedt weer een nieuwe wereld van verse mogelijkheden.

4 keer salade met asperges

Spannende dressing komt natuurlijk niet uit een flesje of zakje

Talloze kant-en-klare dressings worden er aangeboden in diverse winkels. Fabrikanten vechten om hun logo op jouw tafel. Lees het etiket eens! Met een paar mooie basics in de kast maak je heel eenvoudig je dressing zelf. En echt….. als je jezelf eenmaal het kunstje eigen gemaakt hebt is het zo leuk om hier zelf mee te gaan variëren. Wij zetten alvast vijf eenvoudige tips op een rij. We kunnen niet wachten tot jullie je tips er onder gaan plaatsen. Kom maar op met al die geweldige varianten!

Vijf huisgemaakte dressings voor uw sla

Aardbeien

Botersla: Die moet je proeven

Nu het seizoen van de Hollandse aardbeien weer aanbreekt is het heel verleidelijk om er een smaakvolle en aantrekkelijke salade van te maken. Laat je niet verleiden door goedkope aardbeien, maar kies voor de smaak van verse Hollandse aardbeien. Daarmee staat of valt je eindresultaat.

4 keer salade van Hollandse aardbeien

Bleekselderij

Frisse salade met bleekselderij, appel en ananas

Hoe gezond bleekselderij is hoeven we je vast niet te vertellen. Ook zonder etiket weet je dat je te maken hebt met een gezonde groenten. Wil je er meer van weten, kijk eens hier. Juist daarom is bleekselderij een prima ingrediënt voor een huisgemaakte salade. Probeer het maar eens.

4 keer salade met bleekselderij

Bietjes en veldsla

 

Bietensla met geitenkaas

Deze salade is heel simpel, maar goed op elkaar afgestemd. Het zoetige van de bietjes, het frisse en licht bittere van de veldsla en het zout-zurige van de geitenkaas: alle smaken komen als een ware harmonieuze explosie bij elkaar. Vooral als je er dan nog een lekkere dressing bij maakt……

Salade van biet, geitenkaas en veldsla

Pasta

Pastasalade met tuinbonen, courgette en mozzarella

Met de komst van het voorjaar maken we ook weer maaltijdsalades of lunchsalades met pasta. Een restje pasta met verse groenten en een dressing resulteert in zo’n heerlijke salade. Weggooien doen we niet meer, en lekker eten blijven we natuurlijk wel doen.

Pastasalades

6 keer Verse voorjaarssalade met de smaak van de zee

Ook met vis, schaal- en schelpdieren maak je de mooiste en meest smaakvolle salades. Probeer eens één van deze recepten.

Nog meer voorjaarssalades vind je hier

Laat je inspiratie zien

Vertel ons hier, of op social media wat jouw favoriete salade is. Met verse ingrediënten uiteraard. Inspireer elkaar om flesjes dressing achterwege te laten. Laat de kant-en-klare bakken salade staan en kies voor echt verse ingrediënten. We hopen dat jij (na bovenstaande tips) komende week met volle tassen bij de groenteman wegloopt, dat je minder restjes in je koelkast overhoudt en dat je lekkerder eet.

Tafel lekker!

 


Laat je een leuke reactie achter?

Deel: "Verse salades om het voorjaar te vieren" met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.Meer over vergelijkbare onderwerpen
saladevoorjaar
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Je las: Verse salades om het voorjaar te vieren. Lees ook:

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*