Sinterklaas: Pakjesavond wordt hapjesavond

Sinterklaas: Pakjesavond wordt hapjesavond

Sinterklaas is inmiddels helaas een omstreden feest. Er worden heftige discussies gevoerd waarbij het vooral gaat om de kleur van de pieten. Wat wij zo leuk vinden is dat het hele feest juist bijdraagt aan de saamhorigheid. Een heerlijk avondje waar cadeautjes en lekkers centraal staan. Wie zoet is krijgt lekkers. Dat zoet mag natuurlijk best die ene keer in het jaar, maar soortgelijke avondjes zouden we veel vaker moeten organiseren. Even geen facebook, whatsapp of instagram, maar gewoon met elkaar communiceren onder het genot van een glaasje fruitsap (hoe je die ook op wil vatten) en aangevuld met heerlijke huisgemaakte hapjes. Een trotse gastvrouw vanwege haar zelfgemaakte lekkernijen en een heerlijke relaxte sfeer omdat iedereen geniet van een tafel vol lekkers.

Cadeautjes uit eigen keuken

Sinterklaas is dan ook echt ons feestje. Niet alleen de speculaasjes en de pepernoten, maar zeker ook de hartige zaken die ’s avonds de tafel opleuken. Cadeautjes uit eigen keuken die echt bij iedereen die grote smile tevoorschijn toveren. In deze special vind je dan ook heel veel inspiratie om lachende mensen aan tafel te hebben. Wedden dat het een heel leuk avondje wordt?

sinterklaas-recepten-lijn

Wie zoet is krijgt lekkers

Het kan natuurlijk niet achterwege blijven als je een gezellige 5 december wil vieren. Zoet! Suiker moeten we echt minderen met z’n allen. Dat voorkomt veel gezondheidsproblemen. Mag suiker dan helemaal niet? Jawel hoor, maar weet wat je eet. En als je deze zoete lekkernijen zelf maakt weet je precies hoeveel suiker je binnen krijgt. Je gaat er bewuster mee om. Wij geloven dan ook in minderen maar dagen je zeker uit om één van onderstaande recepten te maken.

Zelf chocolade letters maken – een heerlijke bezigheid

Zelf chocolade letters maken – een heerlijke bezigheid. Houd je ook zo van die gespoten chocolade letters? Heerlijk romig en zacht van structuur. Je kunt ze zelf maken, het is een werk waar je je vingers bij aflikt.

Pepernoten of Kruidnoten bakken

Pepernoten of Kruidnoten bakken. Hier tref je de uitleg over het verschil tussen deze twee tradities + de recepten natuurlijk om heerlijk zelf aan de slag te gaan. Welke bak jij het liefst?

Speculaastaart met peer. Een sinterklaascadeautje uit je eigen keuken

Speculaastaart met peer. Een sinterklaascadeautje uit je eigen keuken – Voor een heerlijke Sinterklaas avond hebben we voor jullie het recept van deze fantastische peren speculaas taart. De peren maken misschien je schuldgevoel een klein beetje minder.

Whoopie’s een lekkernij om blij van te worden

Whoopie’s een lekkernij om blij van te worden Ken je de whoopie pie al? Het oorspronkelijke recept zou komen uit de Amish-gemeenschap, daar werd van restjes deeg een heuse traktatie bereid, die er voor zorgde dat de kinderen bij het zien

Hoe wordt een speculaasplank gebruikt ?

Wist je dat de speculaasplanken vroeger werden gemaakt van het hout van fruitbomen en met de hand uitgesneden. Vaak werden de koekplanken gebruikt om prenten te maken die een beeld gaven van wat er in de maatschappij speelde, een impressie van het leven van alledag.

Lees hier het hele verhaal

sinterklaas-recepten-lijn

Cadeautip

Zalig Zoet van Vanessa van Koppen

Zalig Zoet is niet zomaar een bakboek, het is een bijzonder bakboek voor de feestdagen. Elke feestdag heeft zijn geschiedenis en elk land zijn eigen broodjes, koekjes en taartjes. In Zalig Zoet wordt op zoek gegaan naar de herkomst en symboliek bij alle feestdagen en gerechten.

sinterklaas-recepten-lijn

En deze horen er natuurlijk ook bij:

Gourmetten

Gourmetten, de moderne, makkelijke en mooie manier van lekker lang tafelen met z’n allen. Maar is gourmetten nog wel zo sfeervol? Of schuiven we een gourmetstel met een schaal vlees en een kant en klaar groentenpakket op tafel om er

Chocolademelk, verwarmend lekker

Warme chocolademelk, maar dan wel goed! De echte chocolademelk die echt een extraatje meekrijgt door de winterse kruiden en specerijen.

sinterklaas-recepten-lijn

Lekkernijen op de borreltafel

Een heerlijk en lang avondje? Dan vullen we de borreltafel met de nodige hapjes en drankjes. Hiervoor gaan we graag van tevoren even flink aan de slag. Onze huisgemaakte gerechtjes doen het namelijk echt beter dan een zak chips op tafel. Heb jij een echt leuk hapjesidee voor sinterklaasavond? Laat het ons weten in het reactieformulier onder deze pagina.

Borrelhapjes

Diverse Lekker Tafelen hapjes voor een gezellig en heerlijk avondje. Want ook op de borreltafel kiezen we graag voor homemade en smaakvol.

Het Lekker Tafelen team wenst jullie een hele fijne 5 december + alle keren dat je alvast gaat proefbakken natuurlijk 

sinterklaas-recepten-lijn

 


Laat je een leuke reactie achter?

Deel: "Sinterklaas: Pakjesavond wordt hapjesavond" met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.Meer over vergelijkbare onderwerpen
hapjesreceptensinterklaas
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Je las: Sinterklaas: Pakjesavond wordt hapjesavond. Lees ook:

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*