Prei variaties omdat je gewoon meer kan met prei! Wintergroenten special

Prei variaties omdat je gewoon meer kan met prei! Wintergroenten special

Prei, daar kun je echt meer mee! Natuurlijk behoort prei tot de meest gekochte groenten, maar we kopen ze massaal per stuk. Albert Heijn heeft zelfs besloten om er een stuksprijs van te maken. Waarom? Op de pakjes nasi mix staat “Extra nodig: één prei”. Mensen schaam je! Prei is geen extra, maar een heerlijk basis ingrediënt. Verse prei is bij velen bekend als bijgerecht. Groente die je vroeger thuis kreeg met een papje. Dat is niet meer modern, dat willen we niet meer. Toch moet ik je zeggen dat ik nog steeds kan genieten van dit bijgerecht. De absolute basis bereiding. Is het niet jouw smaak? Dan is er nog niets aan de hand. Je kunt er veel meer mee. We hopen dan ook dat deze special er aan bijdraagt dat ook Albert Heijn de prei weer per kilo gaat verkopen!

Bij het snijden van prei is de grote vraag altijd hoever je doorsnijd. Je kunt de prei helemaal gebruiken. Juist in het groene deel van de prei zitten bijzonder veel mineralen. 

Koop verse prei. Of prei vers is kun je vooral zien aan de bladpunten. Frisgroene bladpunten geven verse prei aan. Let op, deze bladpunten worden er vaak door de groenteman afgesneden om te voorkomen dat jij ziet dat ze niet meer vers zijn. Voel daarom ook altijd even of de prei stevig is.

Wil je meer lezen over deze mooie groenten? Kijk dan eens in onze special waarin we je heel veel details meegeven. Prei, ontdek alle geheimen.

Heerlijke prei variaties.

Vegetarische preitaart

Vega prei taart

Deze vegetarische preitaart is een topper. Eventueel ook van te voren te maken en een echte winterse quiche voor liefhebbers van verse prei.

Ovenschotel

ovenprei-mosterd

Een rijkgevulde ovenschotel van prei gecombineerd met ham, kaas en mosterd.

Soep

preisoep

Het wordt maar weinig gedaan, maar een soep van prei is niet alleen lekker, het is ook nog eens voordelig en staat zo op tafel.

Frittata

frittata-ham-kaas

Prei en vele eieren gaan mooi samen in deze frittata.

Geroosterd

geroosterde-prei

Toch als bijgerecht? Probeer de geroosterde prei eens.


Deel: "Prei variaties omdat je gewoon meer kan met prei! Wintergroenten special" met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.Meer over vergelijkbare onderwerpen
preiwinterwintergroenten
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Je las: Prei variaties omdat je gewoon meer kan met prei! Wintergroenten special. Lees ook:

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Trackbacks.