Pizza zelf maken; Ideeën, tips en recepten

Pizza zelf maken; Ideeën, tips en recepten

Pizza zelf maken; Ideeën, tips en recepten

Klinkt als……. ja, fastfood! In ons landje noemen we de pizza in één adem met de pizzakoerier. Je hebt een absoluut gebrek aan tijd. Op je werk, of vanuit de trein bestel je je pizza en terwijl jij je autodeur sluit stopt de pizzakoerier voor je deur. Dat is handig. Ja, dat is het absoluut. Maar we hopen wel dat je dit alleen voor die noodsituaties gebruikt. Pizza is tenslotte veel meer dan een snelle en makkelijke hap die een ander voor je maakt. In basis is pizza een gebakken brood/deeg met een topping. Het geheel wordt in één keer gebakken, meestal in een oven, maar ook op de barbecue is het mogelijk. Pizza is al heel oud, en eigenlijk is alleen de pizza Margherita de voorloper van de bij ons bekende pizza. De pizza Margherita bestaat uit het basisdeeg met een topping van tomatensaus, mozzarella en basilicum. Voor die tijd werd er echter ook al brood met een topping gebakken. Wij geven je graag een indruk van de mooie (niet fastfood) kanten van een verse pizza. Van deeg tot topping laten we je kennismaken waarbij we ook verschillende brood/deeg soorten gebruiken.

De 5 voordelen van het zelf samenstellen van je pizza

Perfecte bodem

Door zelf een pizzabodem te maken ben je in staat de pizzabodem volledig aan te passen naar je eigen smaak. Lekker krokant, niet te dik, zoals jij het lekker vindt.

Weet wat je eet

Je hebt vast al eens gehoord van nepkaas op pizza’s. Maar denk ook aan smaakmakers. Er wordt van alles gedaan om er voor te zorgen dat die bij jou in de smaak valt. Door een pizza zelf te maken weet je wat je eet.

Niets verspillen

Restjes kun je vaak gebruiken om je pizza te pimpen. Trek je koelkast open en combineren maar. Niet alles kan, maar je kunt voor heel wat restjes voorkomen dat ze in de vuilnisbak belanden.

Trots

Uiteraard ben je trots op je eigen creatie. Je mist natuurlijk wel die knappe pizzakoerier aan de deur.

Vers

Pizza zelf maken kan heel gezond! Maak gebruik van verse en goede ingrediënten! Zo simpel is gezond.

De pizzabodem maken doe je eenvoudig zelf

Pizzabodem maken 6Een pizzabodem maken is echt niet zo lastig. Je hebt slechts 5 ingrediënten nodig om dat deeg zelf te maken. Een keukenmachine is een handig hulpmiddel maar niet noodzakelijk. De ingrediënten zouden wat ons betreft altijd in je keukenkastje thuis horen. Je kunt ze voor vele andere zaken gebruiken en daarmee ben je ook nog eens voordelig uit. De afweging tijd / geld moet je vooral helemaal zelf maken, maar een kant en klare pizzabodem is echt duurder dan het zelf maken van je bodem.

Zo maak je een pizzabodem (met stap voor stap fotoinstructie)

Pizza recepten

Heb je een bodem? Dan wil je die ook goed en smaakvol beleggen. Wij doken de keuken in en delen onze bevindingen graag. heb je zelf leuke suggesties? Deel ze op Vers Van Jou! Onderstaand onze ideeën over een echt verse pizza.

Pizza Primavera

Pizza PrimaveraOm de ‘primavera’ precies zo thuis na te kunnen maken, heb ik verschillende pizzabodems uitgeprobeerd voor ik tevreden was en nu hanteer ik de methode die Onno Kleyn promoot, namelijk door het deeg te maken van een combinatie van het harde Italiaanse meel en patentbloem. Want… het geheim van een goede pizza zit hem in de bodem…. Hierbij nog even opgemerkt dat Onno Kleyn een recept geeft waarmee je in één keer 8 pizza’s kunt bakken en er dus kennelijk twee per persoon dient te verschalken. Ik heb de hoeveelheden gehalveerd, wij hebben er met zijn vieren ruim voldoende aan. Wie niet aan Italiaans meel kan komen, gebruikt 100% patentbloem.

Recept: Pizza Primavera

Een alternatieve pizza

Deze focaccia kun je beleggen als een pizza, maar ook bij de borrel serveren. Over creativiteit gesproken!

Focaccia pizza, een alternatieve maaltijd-pizza

Focaccia pizza, een alternatieve maaltijd-pizza

het mooie van dit recept is, dat je behalve dat je de basis, de focaccia, net zoals elke pizza kan beleggen met dat waar jij blij van wordt, het ook als los brood kan maken. Met wat olijven erin meegebakken en rozemarijn, oregano en een gemalen zeezout erover heen is dit een heerlijk brood om lekker bij wat smeersels te serveren.

Turkse pizza: verrassend veelzijdig

Zelf een Turkse pizza maken! Turkije en lamsvlees zijn bijna onlosmakelijk verbonden. Deze pizza vul je dan ook met lamsgehakt. Vanessa laat echter ook zien dat je er veel meer mee kunt. Probeer ook eens de vegetarische variant of de mini pizza’s voor bij de borrel.

Turkse pizza: verrassend veelzijdig

pizza met courgette

Vegetarisch en vers

Zonder vlees? Een pizza kan zowel vers, voedzaam als vegetarisch zijn. Kijk maar:

Pizza met courgette

Snel op een ciabatta

snelle-italiaanse-pizza

Snel iets lekkers maken met goede ingrediënten? Dat kan, bij een kop soep of als lunch is dit een mooi alternatief voor een complete maaltijd-pizza.

Snelle Italiaanse pizza

Elzasser……

Flammenküche. kaas'pizza' uit de Elzas

Flammenküche: kaas’pizza’ uit de Elzas met Gruyère

Extra pizza tips

Zo maak je verse tomatensaus

Eenmaal zelf aan de slag? Dan maak je ook een verse tomatensaus. Check hier het recept voor een echt smaakvolle tomatensaus:

Saus voor over de pizza

Pizza-fun

Voor de liefhebbers. De pizzarette

pizzarette

Krokantere bodem

Van dille&kamille

Pizza bestellen wordt je ook wel erg makkelijk gemaakt.

2014-02-01 12.17.022014-02-01 12.34.29We konden het toch niet laten en namen een kijkje bij één van de grootste sites op het gebied van eten bestellen: Just Eat. Zij maken het je ook wel heel erg makkelijk. Met een speciale app kun je zelfs je pizza vanaf je tablet of smartphone bestellen. Zelf het “zelf samenstellen” van je pizza is mogelijk. Dat is wel “zelf samenstellen” in een hele andere betekenis. Wij waren verrast door de vele mogelijkheden, en mocht je dan toch een keer in zo’n noodsituatie terecht komen, probeer dan eens de Just Eat app. We raden je echter wel aan om eerst even de bovenkant van onze pagina te lezen (De 5 voordelen van een pizza zelf maken).

 

 


Laat je een leuke reactie achter?

Deel: "Pizza zelf maken; Ideeën, tips en recepten" met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.Meer over vergelijkbare onderwerpen
italiaansitaliepizza
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Je las: Pizza zelf maken; Ideeën, tips en recepten. Lees ook:

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*