Wintersport recepten om warm van te worden

Wintersport recepten om warm van te worden

wintersport1Wintersport recepten om warm van te worden

Met een volle auto naar je favoriete wintersportbestemming. Heerlijk skiën, langlaufen, snowboarden of wat je maar leuk vindt. Het eindeloze gevoel van feest, vrijheid, de kou trotseren. Wintersporten is een liefhebberij waar we maar al te graag tijd voor maken. Ben je ook zo fanatiek? Dan ken je ongetwijfeld ook het gevoel van aanschuiven in een pisterestaurant. Samen de kaart bekijken en niet kunnen kiezen uit de vele klassiekers op de kaart. Ga je nu voor de forel, kies je voor die fantastische schnitzel of wordt je warm van een goulashsoep. Wat zou jij ervan denken als we dat thuis eens haarfijn overdoen. Lekker Tafelen haalt deze heerlijke gerechten naar jouw keuken. Wintersport herleeft op jouw tafel, en als je niet op wintersport gaat creëer je toch dat ultieme gevoel. Lekker Thuis!

Start een energieke dag met een goed ontbijt

Zachte Zwitserse bolletjes

Zachte-Zwitserse-bolletjes-300x209

Deze Zwitserse bolletjes bak je gewoon lekker zelf. Een heerlijke start van een energieke dag. Alleen van de geur uit de oven krijg je al trek.

Recept: Zachte Zwitserse bolletjes.

Goed belegde broodjes

Verse Zwitserse bolletjes die je lekker warm serveert wil je natuurlijk ook lekker beleggen. De partners van Lekker Tafelen bieden je een ruime keus. We beginnen met de biologische roomboter van Beterbio. Deze bolletjes verdienen dat! Om het wintersport gevoel vast te houden kiezen we voor winterse vleeswaren. Bij Rookworst.eu vindt je authentieke hausmacher, grillworst (om zelf thuis af te bakken) en heerlijke leverworst. Bij delekkerstekaas.nl kun je terecht voor een royaal assortiment kazen. Kies je voor zoet? Probeer dan eens de Belberry confiture van Bommels Conserven.

NA HET SKIEËN VERDIEN JIJ EEN ECHT GOED BELEGD ZWITSERS BOLLETJE!

Verwen je zelf met chocolade

Chocolade of geen chocoladeWintersport en chocolade, het eerste dat in je opkomt is dan waarschijnlijk de warme chocolademelk. Dit echte winterdrankje is bij iedereen bekend in de meest uiteenlopende varianten. Een kop warme chocolademelk geeft je echt een energieboost en levert een verkwikkend moment als je uit de ijzige koude komt.

Sta vooral ook even stil bij wat we verstaan onder chocolade. De kwaliteit van chocolade loopt enorm uiteen. Nolda verteld op Lekker Tafelen regelmatig over chocolade feiten. In haar chocolade cursus ontdek je echt heel veel mooie dingen die iedereen zou moeten weten over dit populaire product.

Hieronder twee heerlijke ideeën om met chocolade het wintersportgevoel in je los te maken. Zeker weten dat je in de stemming komt.

 

Warme, witte chocolademelk

warme witte chocomelk op de piste

Om heerlijk warm van te worden: Witte Chocolademelk

Genieten van chocolade

Schwarzwalder kirsch torte taart-recept

 

Tja, wat moeten we er nog van zeggen. Schwarzwalder Kirschtorte

Ich habe hunger: Lunchtijd

Croute au fromage: brood met een smeuïg kaaskorstjeTerugdenkend aan mijn laatste skivakantie loopt het water me al in de mond wanneer ik aan de croute au fromage denk. Nee, niet iedere uitspanning had dit heerlijke gerecht op de kaart staan. Alleen de ‘betere’ tentjes. Toch is dit eigenlijk een heel simpel gerecht: een broodje kaas uit de oven zou je kunnen zeggen, maar toch nét even anders. Een dikke plak lekker (ambachtelijk) brood wordt eerst gegrild en daarna – besprenkeld met witte wijn – in een pannetje of ovenschaaltje gedaan en bedolven onder een béchamel met Zwitserse kaas. Even een mooi korstje laten vormen onder diezelfde gril en aanvallen maar.  Een soort gemakkelijke kaasfondue beleving en nét iets minder machtig. Te garneren met – voor de grote trek – nog een gebakken ei erop, en/of augurkjes, uitjes en/of lekkere (Zwitserse) vleeswaren.

Ich bin nicht mehr hungrig 😉

Wintersport recepten: Voedzaam en Vers

Voorgerecht: Haringsalade

haringsalade in de winter

Deze winterse haringsalade is een verrassend en fris voorgerecht. Serveer met brood.

Kaasfondue

kaasfondue

Een kaasfondue kun je zowel op z’n Frans als op z’n Zwitsers maken. Laten het nou allebei wintersportlanden zijn! Is het de eenvoud uit de bergen of zijn het de ambachtelijke kaasjes uit beide landen die het kaasfondue beroemd maakten? Wij hebben een Zwitsers recept voor een verrukkelijk kaasfondue.

Zwitserse kipreepjes

Zwitserse kipreepjes een variant op het Zürcher geschnetztes

Wiener Schnitzel

Wiener schnitzel. Een echte klassieker uit de wintersport keuken. Serveer met huisgemaakte friet en een verse salade.

Flammenküche. kaas'pizza' uit de Elzas

Flammenküche: kaas’pizza’ uit de Elzas met Gruyère

Tartiflette

Wintersportgevoel met Tartiflette van Reblochon-kaas

Forel op de wijze van de molenaarsvrouw

Forel op de wijze van de molenaarsvrouw

Natafelen

Apfelstrudel van filodeeg met ijs en vanillesaus

Apfelstrudel van filodeegDe apfelstrudel is natuurlijk het toppunt voor een dessert. In vele pisterestaurants en almhutten in Oostenrijk staat de strudel op de kaart. Geserveerd als dessert, maar ook wel degelijk bij de koffie, warme chocolademelk of thee. Zeggen we Oostenrijk, dan komen veelal de hartige gerechten voorbij. Toch zijn de Oostenrijkers ook dol op zoet. De Konditoreien adverteren maar wat graag met heiße Schokolade und Apfelstrudel. Jullie kennen vast ook wel de mozartkugeln en de sachertorte. Zo zijn er nog heel veel meer. Hier gaan we nu voor de warme wintersmaak van een Apfelstrudel van filodeeg, geserveerd met ijs en vanillesaus

Mont Blanc: een berg als toetje!

Mont Blanc: een berg als toetje!

Kaiserschmarrn

 

Een favoriet onder de wintersport recepten. Kaiserschmarrn met pruimencompote

Nog geen sneeuw genoeg?

Mini sneeuw cupcakesMini sneeuw cupcakes

Wanneer ik aan de winter denk, denk ik aan kou, sneeuw en opwarmen bij de haard. Glanzende ijspegels en de glinstering van een vers pak sneeuw. Onder het genot van een heerlijke kop warme chocolademelk met een grote toef slagroom zit ik daar dan bij de haard. Daar moet natuurlijk ook wat lekkers bij. Een cakeje natuurlijk! Nou ja, een mini cakeje dan. Deze overheerlijke mini sneeuw cupcakes zijn geïnspireerd op vallende sneeuw in de winter. Met een tropisch tintje ;)

Een Franse avond

Frans kaasplankjeFrankrijk behoort natuurlijk tot één van de populairste wintersportgebieden. De gerechten in deze special zijn voornamelijk Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse recepten. We sluiten dan ook maar wat graag af met een Franse avond.

Je kunt uiteraard ook kiezen voor een Italiaans geïnspireerde avond. Serveer dan olijven, Italiaanse kaasjes,  Italiaanse ham- en worstsoorten, Bruchetta’s met pesto of tomatentapenade en natuurlijk de Italiaanse wijnen.

Deze wintersport special bevat slechts het topje van de ijsberg als we het over de wintersport keuken hebben. Er zijn talloze klassieke en moderne wintersport recepten. We hebben echter geprobeerd je te inspireren om deze vaak simpele gerechten eens zelf te maken. De meeste gerechten zijn ook een welkome aanvulling op onze eigen winterse gerechten. Ruil jij je bord boerenkool in? Laat ons vooral ook weten wat jouw favorieten zijn.


Meer over vergelijkbare onderwerpen
kaasfonduewinterwintersport recepten
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...