Londen’s Beste Eetmarkten: Lekker Eten op Straat

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Londen’s Beste Eetmarkten: Lekker Eten op Straat

Londen, één van de grootste culturele hoofdsteden ter wereld, is met haar internationale keuken en brede variëteit aan regionale specialiteiten een absolute must voor fijnproevers. Met gerechten uit Japan, China en Afrika maak je werkelijk een culinaire wereldreis tijdens een verblijf in de Britse hoofdstad.

In sommige Londense wijken voelt het helemaal alsof je in het buitenland verblijft en de bewoners hebben hier een groot deel van hun cultuur bewaard. En hier kan je op de lokale markten dan ook eten vinden uit alle hoeken van de wereld, vaak aan zeer gunstige prijzen.

Het aantal take away mogelijkheden in Londen is over de laatste jaren enorm toegenomen met een nieuwe generatie voedselpioniers, die begonnen zijn met het aanbieden van allerlei lekkernijen op straat. Op markten in Notting Hill of Camden worden culinaire specialiteiten direct voor je neus voorbereid, en het aanbod is er groot.

Enkele van de meest gekende eetmarkten in Londen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens je verblijf in deze topstad zijn;

  • Borough Market: Deze enorm populaire straatmarkt, officieel een groothandelsmarkt, bevindt zich in de omgeving van London Bridge station en van donderdag to zaterdag kan je er van de meest heerlijke internationale specialiteiten proeven.
  • Camden Market: Deze markt, deels overdekt en deels openlucht, ligt vlabij het metro station Camden Town. Bij het verlaten van het metro station, volg je best gewoon de grote stroom toeristen en die brengt je ongetwijfeld bij de verschillende gezellige marktjes, gedeeltelijk overdekt en deels openlucht. Wandel langs de rivier en ontdek de gezellige eetkraampjes op de  ‘Camden Canal Market’. Aan de ingang van de markt kan je even uitrusten en uitkijken op het water op de funky halve scooters, die als stoeltjes aan tafels bevestigd zijn.
  • Covent Garden Market:  Oospronkelijk was dit enkel een groenten- en fruitmarkt, maar de markt is steeds verder uitgegroeid en tegenwoordig kan je er werkelijk alles vinden, van kleding, tot sieraden en prachtige antiekstukken. Op de ‘Food Lovers Market’ kan je elke tweede vrijdag van de maand terecht bij gespecialiseerde verkopers die er een brede veriëteit aan verse Britse specialiteiten aanbieden.
  • Brick Lane Market: Op Brick Lane is de ‘Boiler House Food Hall’ een absolute aanrader. Op zaterdag en zondag kan je hier heel de dag genieten van allerlei multiculturele lekkernijen. Er is een ruime keuze aan specialiteiten uit onder andere Italië, Japan, Marokko, Polen en Ethiopië.

Boek nu een hotel in Londen met Hotels.com en ontdek de internationale smaken van Londen.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Specials

Pasen; Dankbaar genieten van het jonge voorjaar – NATUUR(lijk)

Pasen; Dankbaar genieten van het jonge voorjaar – NATUUR(lijk)   0

Pasen; Dankbaar genieten van het jonge voorjaar Dankjewel zon! Het gevoel bespringt me wanneer ik met z'n allen de wekelijkse rit naar de markt maak. Tegelijkertijd realiseer ik me dat we [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety