Lekker Tafelen kookt volledig Bio voor het e-book van AH Biologisch!

Lekker Tafelen kookt volledig Bio voor het e-book van AH Biologisch!

Lekker Tafelen ging biologisch koken op locatie bij AH

Albert Heijn heeft het biologische assortiment sterk uitgebreid. Om dit onder de aandacht te brengen, hadden ze begin april zelfs een heuse groene pop-up store neergezet in Amsterdam. Letterlijk groen, met gezellige wanden vol kruiden en uitsluitend biologische producten.

Namens Lekker Tafelen mocht ik in die Bio pop-up store twee van mijn favoriete recepten klaarmaken, Posset (een toetje) en Paëlla (‘comfortfood’). De bijbehorende recepten kun je vanaf nu vinden in het e-book van AH Biologisch.

Ik was helemaal in mijn element, want ik kook zelf graag altijd met zoveel mogelijk biologische producten. Ik kook ook altijd graag met ‘een snufje zus en een drupje zo’ en was blij te merken, dat het biologische assortiment producten bij Albert Heijn inmiddels zó uitgebreid is geworden dat ik er goed mee uit de voeten kon. Alle producten voor mijn niet-alledaagse recepten waren biologisch voorhanden! Zelfs de saffraan!

Volledig biologische Posset, een verrukkelijk weglepeltoetje

posset

Posset is een ouderwets Engels toetje. Het is een heerlijk romig toetje van gekookte slagroom met citroen (met suiker en dus nog wat snufjes van het een en ander). Door het koken van de slagroom met de citroen, wordt de room – wanneer je hem weer laat afkoelen – zo dik als zachte boter. Het toetje glijdt dus als het ware naar binnen! Iedereen die ik het voorschotel, wil ongeveer het recept wel hebben, dus het is een mooie gelegenheid om dat hier nu te doen.

Centraal in dit recept staat de citroen, en wel vanwege de rasp die er door gaat. Omdat niet-biologische citroenen een was-laagje hebben (waardoor ze weliswaar mooi gaan glimmen), zijn ze eigenlijk niet geschikt om te raspen. Dus: ook als je niet helemaal op biologisch eten zou willen overstappen, kan ik je aanraden om dan tenminste wél biologische citroenen en sinaasappels te kopen, wanneer je het schilletje gaat gebruiken.

lekkerbio

Volledig biologische paëlla, tot en met biologische saffraan van AH

Als comfortfood koos ik voor een Paëlla uit de pan. Paëlla hoort natuurlijk eigenlijk in zo’n mooie brede pan met twee oortjes te worden klaargemaakt, maar op mijn wijze gaat het ook heel goed en wordt het nét zo lekker. Door alles te bakken in het uitgebakken vet van de chorizo, krijg je een zalige, bijna zoetige smaak. Het is een gerecht waar je graag (teveel) van eet voor de buis, je kunt het namelijk heerlijk weglepelen. Ondertussen is het ook nog best wel gezond, vanwege de groenten, de garnalen en de kruiden die er door gaan. Bio dus, zonder ‘geiten-wollen-sokken imago.

Hoewel je met dit recept van alles zou kunnen variëren, staat in dit gerecht de chorizo wel centraal. Wat heerlijk dat daar nu een biologische variant van is. Verantwoord vlees, en een heerlijke smaak. En dat is belangrijk, omdat de smaak van de chorizo door je hele gerecht door-echoot. Je begint namelijk met het uitbakken van de chorizo, en het vet gebruik je vervolgens om de paprika, uien én rijst in te bakken. Het énige kleine minpuntje is, dat je even bezig bent om het velletje er van af te halen. Maar dat heb je er graag voor over.

Benieuwd geworden naar het e-book van AH Biologisch?

Benieuwd geworden naar deze en andere biologische recepten die te vinden zijn in het e-book van AH Biologisch? De bijbehorende recepten, en nog veel meer bio inspiratie, kun je vanaf nu vinden in het gratis e-book van AH Biologisch.

Daar vind je bovengenoemde recepten van Lekker Tafelen, maar ook van andere bloggers, gefotografeerd door www.saschaluna.com.

Vanessa van Koppen koken


Laat je een leuke reactie achter?

Deel: "Lekker Tafelen kookt volledig Bio voor het e-book van AH Biologisch!" met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.Meer over vergelijkbare onderwerpen
biologischsupermarkt
Vanessa van Koppen

Vanessa van Koppen

Sinds 2013 professioneel met koken en schrijven bezig. Ik wil zoveel mogelijk mensen plezier in het koken en lekker eten bijbrengen. Regelmatig op de maandag te horen bij Schepper&Co radio over gerechten met een verhaal. Veel informatie vind je ook op mijn website voor de feestdagen: www.sacrecuisine.nl

Je las: Lekker Tafelen kookt volledig Bio voor het e-book van AH Biologisch!. Lees ook:

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*