Lekker Tafelen donderdag avond op Radio 6 met Marlene

Lekker Tafelen donderdag avond op Radio 6 met Marlene

Wow, stiekem zijn we best een beetje trots. Lekker Tafelen is uitgenodigd voor het programma Winfrieds woonkamer op Radio 6. Blogster Marlene gaat er donderdagavond aan de slag met twee van haar favoriete recepten. Zitten jullie ook klaar? Tussen 19:00 en 20:00 uur is ze on air met haar Panzanella, een Italiaanse broodsalade van restjes brood. De mooie soberheid maar rijke smaken van de Italiaanse keuken komen hierin volledig tot z’n recht. Vervolgens serveert ze tussen 21:00 en 22:00 uur haar Papas Y mojo, krieltjes zoals op de Canarische eilanden. Deze krieltjes worden in de schil gekookt met veel zeezout waardoor er een laagje om de krieltjes gaat zitten en de krieltjes rimpelen. Een populaire tapa op de Canarische eilanden.

Over Radio 6

Radio 6 Soul & Jazz is het publieke radiostation dat zich volledig richt op soul, jazz en aanverwante muziek. Met events als De Zwarte Lijst, live uitzendingen vanaf festivals als North Sea Jazz en de uitreiking van de Radio 6 Soul & Jazz Awards proberen ze de soul en jazz in Nederland nog beter op de kaart te zetten.

Op Radio 6 hoor je de beste nieuwe muziek, maar ook de echte klassiekers in het genre. Radio 6 Soul & Jazz is op alle mogelijke manieren te beluisteren, behalve één: ze zijn helaas niet via de FM te ontvangen. Maar alle overige manieren om te luisteren, inclusief via DAB+, mobiele telefoon en digitale + analoge kabel staan hier netjes op een rijtje.

Marlene is te gast bij WINFRIEDS WOONKAMER [NTR]

Presentatie: Winfried Baijens

Maandag t/m donderdag, van 19:00 tot 22:00. Samen koken, eten en lekkere platen draaien in Winfrieds Woonkamer. Let ook op de speciale gasten die aanschuiven bij Winfried Baijens, zoals vaste gasten Benjamin Herman en Phil Horneman (Wicked Jazz Sounds) die wekelijks een uur platen komen draaien.

Hier kun je donderdagavond live meekijken

Panzanella, een Italiaanse broodsalade

Panzanella, een Italiaanse boerensalade met broodRestjes brood weggooien? Niet doen! In de keuken van de oma van mijn kinderen hing altijd een plastic zakje aan de deurkruk waar alle oude stukjes brood in verdwenen. Deze Siciliaanse dame gebruikte werkelijk alles. Vaak werden restjes verwerkt in de meest heerlijke pastasauzen, brood werd vermalen en opgebakken met wat olijfolie, peper, zout en kruiden voor over de pasta en salades met van alles en nog wat stonden elke dag op het menu. Niets maar dan ook niets verdween in de vuilnisbak en als dat een keertje wel zo was dan was nonna (oma) niet blij. We hadden in ieder geval veel meer moeten eten met z’n allen, dat was duidelijk, ze stond niet voor niets in de keuken!

Bekijk hier het recept

Papas Y mono, krieltjes zoals op de Canarische eilanden

Papas y mojo, krieltjes zoals op de Canarische EilandenOp vakantie, net van het strand, nog even wat drinken op een terrasje voordat je onder de douche springt. En trek, trek in wat hartigs. Als je ooit op een van de Canarische Eilanden bent geweest dan heb je ze niet kunnen missen, de gerimpelde zoute aardappeltjes, gekookt in de schil, met een rode of groene saus. Een van de meest populaire gerechten van deze eilanden, die niet alleen als tapas maar ook als bijgerecht gegeten kunnen worden. Je doopt de aardappeltjes in de saus en eet ze natuurlijk met schil en al!

Papas

Deze aardappeltjes in de schil worden met flink wat zeezout gekookt waardoor er een laagje om de aardappel blijft zitten en ze een beetje gaan rimpelen. De officiële naam is Papas Arrugadas wat ook letterlijk gerimpelde aardappels betekent. Het gerecht zou uit nood zijn geboren omdat er op de Canarische Eilanden een gebrek is aan zoet water, waardoor er veel met het zoute zeewater gekookt werd.

Mojo

Traditioneel wordt er een mojo, een saus, bij gegeten. Er zijn verschillende sauzen waaraan op elk eiland ook weer een eigen draai gegeven wordt. De één wat pittiger dan de ander, dus voor ieder wat wils. Ik heb altijd een potje in de koelkast staan, want het is zo gemaakt en in een gesteriliseerd potje is de saus in de koelkast zeker een paar weken houdbaar. Maar hier thuis moet ik vaak al eerder een nieuwe voorraad maken, want ook op je tosti, een gehaktballetje of bij een stukje kaas smaakt hij heerlijk.

Hier lees je het verhaal inclusief het recept voor de Papas en de Mojo.

Kijken jullie allemaal mee? Don’t forget, donderdagavond tussen 19:00 en 20:00 en tussen 21:00 en 22:00 op Radio6

radio6


Laat je een leuke reactie achter?

Deel: "Lekker Tafelen donderdag avond op Radio 6 met Marlene" met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.


Marlene Stolte

Marlene Stolte

Eten doe je iedere dag en dan kan het maar beter een feestje zijn. Met mooie verse produkten, fantasie, proberen en heel soms toch wat weggooien moet dit echt goedkomen.

Je las: Lekker Tafelen donderdag avond op Radio 6 met Marlene. Lees ook:

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*