Haringliefhebbers opgelet. Hollandse Nieuwe komen er aan! (Video)

Haringliefhebbers opgelet. Hollandse Nieuwe komen er aan! (Video)

Ai ai ai, ik kan bijna niet wachten. Wat een heerlijk moment is het als de Hollandse Nieuwe weer aan land komen. Een moment waar ik naar uitkijk, net als naar de opening van het aspergeseizoen, of de eerste spruitjes in de wintermaanden. Hoe zullen ze smaken? Alleen de feesten er omheen zijn al een happening op zich!

Gisteren, zondag 16 juni kwamen ze aan. De wiron 5 en 6 in Scheveningen. Volgeladen met Hollandse Nieuwe Haring. Bekijk in dit artikel het videoverslag. Met dank aan Visserijnieuws.punt.nl!

1. De aankomst van Wiron 5 en 6 in Scheveningen

2. Hollandse Nieuwe Haring. 14 dagen later maar ze zijn er nu volop!

3. Er is altijd volop belangstelling. Woensdag wordt het eerste vat geveild.

Veiling Hollandse Nieuwe

De eerste Hollandse nieuwe wordt woensdag 19 juni 2013 geveild in de Mijnzaal in Scheveningen onder leiding van Jac van Gelder. De opbrengst gaat dit jaar naar Cliniclowns. Vervolgens zal de haring voor iedereen weer beschikbaar zijn.

haringHollandse Nieuwe, wat moet je weten?

De haring is een slanke, vrij kleine vis met één korte rugvin en zonder zijlijn. Hij heeft een zilverachtige kleur met een blauwgroen rugvel. De maximale lengte is 56 cm. De Hollandse Nieuwe komt altijd in juni aan wal. Daarbij wordt voor op smaak / vet beoordeeld. Toch is er het hele jaar door haring verkrijgbaar. Kijk dus goed dat je echt de Hollandse Nieuwe krijgt. De haring kan het hele jaar geleverd worden doordat deze direct na de vangst gekaakt en ingevroren wordt.

Een perfecte Nieuwe Haring is goed ontbloed en heeft vrij blank vlees. De geur is fris en zilt, de rijping bepaalt het belangrijkste kenmerk: de smaak. Haring kun je naast puur, ook heel goed verwerken in recepten. Kijk hier voor meer inspiratie.

Gezonde Nieuwe

Naast dat de maatjes natuurlijk een plekje in het hart van veel visliefhebbers hebben, is deze ook nog eens een echte boost voor je dagelijkse behoefte aan Omega 3. Met 2 haringen haal je de dagelijks benodigde hoeveelheid (450 gram) al.


Laat je een leuke reactie achter?

Deel: "Haringliefhebbers opgelet. Hollandse Nieuwe komen er aan! (Video)" met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Je las: Haringliefhebbers opgelet. Hollandse Nieuwe komen er aan! (Video). Lees ook:

 1. Josh van Daalen Chiang Mai Thailand
  Josh van Daalen Chiang Mai Thailand 20 juni, 2013, 19:19

  Als haringverslaafde loopt elke keer bij het zien van dergelijke beelden het water met altijd in de mond.
  Helaas woon ik nu in Thailand en heb dit jaren moeten ontberen, ware het niet dat een gepensioneerde Nederlandse visboer in Thailand de stoute schoenen aantrok en de Nederlandse haring begon te importeren. Dat is recent pas gebeurd, omdat het hier heel lang duurde voor dat alle formaliteiten waren vervuld. De echte nieuwe zijn reeds in Thailand gearriveerd en worden nu voor consumptie klaargemaakt, daarop wacht ik nog en verwacht morgen hier de eerste Hollandse Nieuwe in Chiang Mai te verorberen, heerlijk!!

  Reply this comment
  • Lekker Tafelen
   Lekker Tafelen 20 juni, 2013, 19:42

   Josh, wat leuk om dit te horen. Doe ons een plezier, schiet een fotootje. We zijn benieuwd naar de kwaliteit na import.

   Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*